Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sanne V.Struikmalva Barnsley baby

    Mijn jonge struikmalva (eind vorige zomer gekocht) heeft de winter goed doorstaan. Hij is een stuk gegroeid en heeft overal blad gekregen. Alleen worden deze bladeren nu geel.
    De struik staat in een grote bak met potgrond op een plekje in de halfschaduw. Ik heb de struik afgelopen maart bemest.
    Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn?
    Alvast bedankt,
    Sanne
    Zaterdag 6 Mei 2017 om 21:50

8 reacties

  • Carla C. Carla C. Is de potgrond te nat of misschien te veel mest? Deze soort houdt van veel zon, dus misschien te weinig zon?
    Zaterdag 6 Mei 2017 om 22:14
  • Pascal G. Pascal G. Als de bladeren geel worden door te veel water zie je doorgaans een donkergroene verkleuring rond de bladnerven. Er kunnen natuurlijk ook Emelten of Engerlingen in de pot zitten. Op zich zijn het geen moeilijke planten om te houden.
    Zaterdag 6 Mei 2017 om 23:01
  • Kiki B. Kiki B. Vermoedelijk een ijzer tekort mogelijk in combinatie met een slechte drainage. zet de pot eens op wat bakstenen zodat het water beter kan afvloeien en geef de plant wat extra bloedmeel.
    Zondag 7 Mei 2017 om 02:16
  • Sanne V. Sanne V. Bedankt voor jullie reacties.
    Ineens bedacht ik me dat ik in het voorjaar hydrokorrels onderin de pot heb gedaan. Wellicht staat de plant toch te nat en helpt de halfschaduw ook niet. Ik heb de pot daar neergezet aan het einde van de vorige zomer en dan staat hij volledig in de zon, maar met dit zonnetje nog niet. Even verplaatsen dus.
    Maandag 8 Mei 2017 om 19:44
  • Pascal G. Pascal G. Veel succes ermee, Sanne.
    Maandag 8 Mei 2017 om 21:31
  • Kiki B. Kiki B. Laat even weten hoe het verder gaat.
    Woensdag 10 Mei 2017 om 00:49
  • Germain D. Germain D. Ik plant stekken voor de winter als reserve. Oudere struiken vervriezen gemakkelijker dan jonge stekken
    Woensdag 10 Mei 2017 om 18:27
  • Pascal G. Pascal G. Je kan ze ook vrij gemakkelijk zaaien. De kans op kleurafwijkingen is niet onbestaande maar vrij klein.
    Woensdag 10 Mei 2017 om 22:08