MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Elleke P.Ongedierte bestrijden in de tuin

  Veel mensen houden van een mooie groene tuin. Een plek waar zij in alle rust van de schoonheid van de natuur kunnen genieten. Met meer groen neemt echter ook de kans op ongedierte in de tuin toe. Aarde, bomen, bloemen, planten en gras zijn namelijk de natuurlijke leefomgeving van insecten en andere ongedierte. Sommige van hen hebben een nuttige functie en zijn onmisbaar voor een gezonde fauna. Andere beestjes veroorzaken enkel overlast en kunnen zelfs schade aanrichten. Wanneer een nuttig insect in zeer grote aantallen voorkomt dan kan dit ook erg vervelend zijn. In dat geval is ongedierte bestrijden in de tuin noodzakelijk. In het volgende artikel bekijken we samen met De Bestrijdingsbrigade drie soorten ongedierte die vaak in een tuin voorkomen. Hierbij wordt ook vermeld hoe je deze het beste kan bestrijden.

  Bladluis

  Bladluizen kunnen veel schade aanrichten aan een plant omdat de insecten zich tegoed doen aan de bladeren van planten. De aanwezigheid van bladluis is dan ook te herkennen aan de aangetaste bladeren. Soms kan het afspuiten van een plant met water al voldoende zijn om bladluis te bestrijden. Werkt dit niet dan kan je er ook voor kiezen om een bestrijdingsmiddel te gebruiken. Bladluizen kan je voorkomen met het plaatsen van bladluisonvriendelijke planten in de tuin of het uitzetten van lieveheersbeestjes die de bladluizen opeten.

  Mollen

  De aanwezigheid van mollen in de tuin is makkelijk vast te stellen door het zien van de kenmerkende molshopen. Door een molshoop zal een gazon er niet mooi uitzien. De schade blijft niet alleen tot het lelijke aangezicht bovengronds beperkt. Onder de grond graaft een enkele mol tientallen meters tunnels die de bodem van je tuin na verloop van tijd onstabiel maakt. Mollen zijn daarom ongedierte die je moet bestrijden in de tuin. Dit wordt gedaan door middel van vallen. Hierin kan het ongedierte levend gevangen worden waarna je heb weer in de natuur kunt uitzetten.

  Mieren

  Mieren zijn vooral actief in de warme periodes van het jaar. Wanneer je een mierennest in de tuin hebt dan zal je de kleine harde werkers overal zien rondlopen. Een mier richt eigenlijk nooit schade aan de tuin aan. Voor de mens die in zijn of haar tuin wil relaxen met een lekker glas limonade of wat eten kunnen de insecten wel voor overlast zorgen. Ervaar je hinder van mieren in de tuin dan kan je deze bestrijden met verschillende bestrijdingsmiddelen. Deze kunnen ook bestaan uit natuurlijke producten die niet schadelijk voor het milieu zijn.

  Bron: www.debestrijdingsbrigade.nl
  Maandag 8 Mei 2017 om 08:31

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Leven en laten leven is mijn devies. Op den duur krijg je dan een natuurlijk evenwicht in de tuin. Maandag 8 Mei 2017 om 15:22
 • Elleke P. Elleke P. Je hebt helemaal gelijk Jeannette, kijk voor meer tips op onze mooie website! Dinsdag 9 Mei 2017 om 08:35
 • Elleke P. Elleke P. https://www.debestrijdingsbrig... Maandag 15 Mei 2017 om 14:27