MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Willy D.Kent iemand deze plant?
  Ik heb geen betere opname, deze is geknipt uit een grotere foto, toen de plant nog leefde. Ik heb deze plant dus niet meer (heeft overwintering in onverwarmde garage en misschien een beetje te weinig water, niet overleefd). Ik wou die plant wel opnieuw aankopen maar dan zou ik de naam moeten kennen.
  De klimplant krijgt veel kleine witte, heerlijk geurende, bloempjes en bloeit van juli tot oktober. Niet winterhard, wordt dus kort gesnoeid en vorstvrij bewaard.
  Maandag 15 Mei 2017 om 12:52

5 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Trachelospermum jasminoides. Vrijdag 19 Mei 2017 om 00:03
 • Willy D. Willy D. Trachelospermum jasminoides: "...krijgt in de herfst opvallende tot 20 cm lange peulvruchten." Ik heb deze plant 3 jaar gehad en er zijn nooit peulvruchten aan gekomen.
  Daarom denk ik eerder aan de Solanum Jasminoides Album.
  Omschrijving Wikipedia: " In België en Nederland kan de klimmende nachtschade in de tuin worden gekweekt, bij voorkeur tegen een muur op het zuiden of het westen. Hier is de plant bladverliezend en kan hij in strenge winters tot de grond afsterven, waarna hij in het voorjaar vanuit de wortels weer opkomt. Er zijn verschillende cultivars ontwikkeld, waaronder 'Album' met witte bloemen en 'Album Variegatum' met witte bloemen en witbont blad."
  Vrijdag 19 Mei 2017 om 05:52
 • Ellen A. Ellen A. Die peulvruchten heeft de mijne ook nooit gehad maar de solanum geurt niet dus ik denk dat Kiki gelijk heeft. Vrijdag 19 Mei 2017 om 07:09
 • Willy D. Willy D. Als de Solanum Jasminoides Album inderdaad niet geurt dan lijkt het er toch op dat het de Trachelospermum Jasminoides is (maar dan zonder peulvruchten aan het eind van het seizoen), want de subtiele maar heerlijke geur was toch één van de kenmerken van mijn plant. Vrijdag 19 Mei 2017 om 07:17
 • Ellen A. Ellen A. Ja, en een heerlijke geur is wel een dikke plus. Vrijdag 19 Mei 2017 om 22:23