Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • F. N.Beste tuinkenners, een prangende vraag. Ik heb 2 leilindes (Koningslinde als ik het goed heb) waar heel rare 'knoppen' in zitten. Ze zitten hier mee onder en er lopen ook allerlei mieren omheen. Het lijken mij toch een soort beestjes, ze zijn zacht en als ik ze verwijder van de tak zit er een gelige smurrie in. Heeft iemand een idee wat dit is en wat ik hier aan zou moeten doen? Bij voorbaat dank voor alle hulp. Floris
    Maandag 15 Mei 2017 om 19:17

5 reacties

  • Alex v. Alex v. Interessant! Maar volgens mij is het een zwam...
    Vochtig warm weer is ideaal voor zwammen.
    Maandag 15 Mei 2017 om 20:15
  • Alex v. Alex v. Ik denk Echt Judasoor, maar misschien ook wel niet. Moeilijk met zo'n foto te zeggen. Een paar dagen wachten en dan zie je het vanzelf (als het zwammen zijn). Kun je weinig tegen doen.
    Maandag 15 Mei 2017 om 20:25
  • Karel d. Karel d. Voor mij zijn dit dopluizen (Coccidae)
    Dinsdag 16 Mei 2017 om 16:53
  • F. N. F. N. Ik heb even 'gegoogled' maar het is zeker geen judasoor. Het lijken inderdaad toch dopluizen, ook al lijken ze behoorlijk groot voor deze beestjes, bijna 1 centimeter in grootte. Nu heb ik ook gezocht naar een passende oplossing maar de methoden zijn zeer divers en tegenstijrdig. Ik ga morgen maar eens bij een kwekerij langs, hopelijk kunnen die mij hier verder mee helpen. Vriendelijk bedankt voor de reacties!
    Dinsdag 16 Mei 2017 om 21:29
  • Alex v. Alex v. Oke, weer wat geleerd. Wat kunnen die groot worden dan... brrrt.
    Donderdag 18 Mei 2017 om 21:10