Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

  • Willemine L. Willemine L. vijgen in zuid afrika zijn in elke tuin te vinden.. helaas vorig jaar zijn zeker 90% van de vijgenbomen zwaar ziek geworden (meestal in de Westkaap) doordat een of andere (eng groot geval) kever zg de fig tree borer (phryneta spinator de meeste vijgenbomen tot niet gemaakt hebben. n enkele heeft de ramp overleefd. de zg groen vijg (ingelegd) zijn een delicatesse bij bijv een 'stevig' kaasje..
    Vrijdag 26 Mei 2017 om 16:44
  • Frank L. Frank L. De meeste van men vijgen zijn bevroren geweest met die strenge nachtvorst. Kort tegen de muur waar men boom langs groeit blijven er nog een 10 tal over.
    Vrijdag 26 Mei 2017 om 20:05
  • Riet B. Riet B. Is dat een lange muur of zijn het nog kleine boompjes ?? Hoe moet je die groen vijgen inleggen ? Deze vijg is een "witte van Marseille, ze wordt niet bruin en ook niet zo groot als de tropische vijgen, maar ze is wel lekker.
    Vrijdag 26 Mei 2017 om 20:34
  • Riet B. Riet B. Sorry Frank, ik dacht dat je 10 bomen bedoelde. Ik bescherm mijn vijgen tegen vorst met een vliesdoek, dat is meestal voldoende, de vruchtjes voor volgend jaar komen er al in de herfst aan. Mijn "boom" is geleid tegen een muur, dat scheelt ook.
    Maandag 29 Mei 2017 om 11:04
  • Frank L. Frank L. Toen ik jaren geleden het stekje geplante heb ik gezocht naar het minst vorst gevoelig plekje in men tuin. Het was een stukje muur op het zuiden gericht en de noordenwind kan er moeilijk aan. Intussen is de boom al drie meter hoog en ongeveer even breed. De meeste jaren lukt het me om rijpe vijgen te oogsten. Dit jaar zijn het er jammer genoeg maar 10. Vermoedelijk heb ik de variĆ«teit 'Braun Turkey'
    Maandag 29 Mei 2017 om 16:46
  • Riet B. Riet B. Vijgenbomen kunnen heel wat vorst verdragen, zelfs als ze helemaal kapot zijn gevroren schieten ze van onder af terug uit, dus nooit in het voorjaar denken dat hij kapot is, geduld hebben en hij groeit weer helemaal uit. Normaal hebben vijgenbomen 3 oogsten per jaar maar bij ons helaas maar 1 en die begint in het najaar.
    Maandag 29 Mei 2017 om 19:56

6 tuiniers vinden dit leuk