MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jan D.Dit jaar na 23 jaar van knippen en snoeien alle buxusplanten moeten uit doen. Het was een ramp. Ondanks het geregeld spuiten voor de motten/rupsen waren de struiken niet meer te redden. Klopt het dat er nu iets in de handel is waar de mannetjesmot onvruchtbaar van wordt?
  Vrijdag 26 Mei 2017 om 12:25

4 reacties

 • Maarten W. Maarten W. Onvruchtbaar is niet het juiste woord. Er is een val te koop waar je het feromoon (geurstof(hormoon) van vrouwelijke mot) op moet aanbrengen waar de mannetjes dan door worden aangetrokken en naar toe vliegen om zo in de val te vliegen. Zo kan je dus bevruchting van buxusmot voorkomen.

  Het is iets dat wel werkt en ze hebben dit voor verschillende plaagdieren.

  Maar als er 100 vrouwelijke buxusmotten zijn die het feromoon afscheiden en je heb 1 val, dan zullen er nog steeds vrouwtjes bevrucht worden ook al heeft de val een grotere aantrekkingskracht.
  Vrijdag 26 Mei 2017 om 17:53
 • Jan D. Jan D. Thanks. Vrijdag 26 Mei 2017 om 22:53
 • Jan D. Jan D. Naar het schijnt sterven de jonge meesjes op dit ogenblik door het spuiten van de buxus planten, dit kan niet de bedoeling zijn . Vrijdag 10 Mei 2019 om 11:44
 • Piet W. Piet W. Vorig jaar ook buxusmot in de buxus gehad: enkele keren met de hoge drukspuit (niet op vol vermogen) de planten schoon gespoten: merels en meesjes deden zich tegoed aan de rupsen. Verder enkele malen behandeld met brandnetelgier. Haag staat er nu mooi fris bij. Vrijdag 10 Mei 2019 om 13:50