MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Sybe O.Heb 2 brugmansias die met hele lichte bladeren opgroeien, terwijl andere helder groen zijn. Weet iemand de mogelijke oorzaak?
  Dinsdag 30 Mei 2017 om 10:11

4 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Een voedingstekort. Vooral stikstof is er te weinig. Wat geef je voor voeding en in welke grond is de Brugmansia geplant?

  Brugmansia heeft met dat warme weer heel veel water nodig. Door het vele water geven lost voeding ook een stuk sneller op. Je zal dan ook wat vaker mest moeten geven dan je bij andere planten doet. Maar voor een advies is het wel belangrijk om te weten wat je al aan voeding hebt gegeven.
  Dinsdag 30 Mei 2017 om 10:26
 • Sybe O. Sybe O. Dank je voor je reactie. Alle, 15, brugmansias staan in 1e kwaliteit grond bemest met paardenmest. Het zijn specifiek deze twee exemplaren die de lichte bladgroei vertonen. Geen van de overige planten doet dit terwijl ze alle in dezelfde grond staan en gelijkelijk zijn bemest. Heb je nog een idee? Dinsdag 30 Mei 2017 om 13:03
 • Roos T. Roos T. Paardenmest is bodem verbeteraar geen echte mest.Je moet een NPK meststof .


  hebben.
  Dinsdag 30 Mei 2017 om 13:19
 • Jeannette v. Jeannette v. Wanneer zijn de Brugmansia's buiten gezet? Wat eventueel ook zou kunnen is dat er een tekort of teveel is aan kalium of fosfor waardoor de stikstof niet meer goed opgenomen kan worden. Maar meestal zie je dan ook ander symptomen. Dinsdag 30 Mei 2017 om 15:00