Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • LindaHallo mensen, wat is er te doen aan de seringenmot?? Al een paar jaar heeft mijn sering hieronder te lijden. Heeft zo mooi gebloeid en nu zie ik de eerste symptomen alweer verschijnen.... Vorig jaar ook al de aangetaste delen verwijderd en (ik weet) er is iets te koop van Bayer, maar dat soort dingen gebruik ik liever niet. Iemand een andere suggestie?
    Vrijdag 2 Juni 2017 om 20:27

5 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Yep, gewoon spuiten met zeepsopoplossing en evt herhalen. 1 liter lauw water, 2 eetl groene zep, 1 kopje spiritus
    Zaterdag 3 Juni 2017 om 01:55
  • Linda Linda Goedemorgen Kiki :-) Oke....en dan alleen spuiten op de aangetaste delen? Ik zie de mot namelijk niet, maar vertoont wel alle symptomen ervan. Of moet ik de gehele boom inspuiten? (is te doen, want ik hou hem in toom qua hoogte)
    Zaterdag 3 Juni 2017 om 07:00
  • Kiki B. Kiki B. Je bestrijdt niet de mot zelf, maar de nakomelingen: de rups. Deze zie je wschl ook nog niet omdat ze eerst als bladmineerders leven: tussen de bladlagen. Zodra ze zich naar buiten vreten dan direct spuiten, van onder en van boven. Dit herhalen tot je nergens meer een rups ziet. Ook de knoppen spuiten. Hele boom is niet nodig.
    Zondag 4 Juni 2017 om 12:37
  • Linda Linda Dank je Kiki! De arme struik takelt alweer zo hard af. Als ik alle aangetaste delen verwijder, dan is meer dan de helft van de struik weg.....Goed weekend gewenst!
    Vrijdag 9 Juni 2017 om 11:57
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Linda, ja dat is jammer maar de struik komt er wel door heen. Volgend jaar bijtijds ingrijpen.
    Vrijdag 9 Juni 2017 om 12:17