MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Bertine M.Onze Elstarboom, vorig jaar september geplant als jong boompje. In het voorjaar zaten er direct al mieren op, nadat we er van die vliegenstrips omheen gewikkeld hebben, zaten ze niet meer op de boom. Inmiddels zitten de mieren weer in de boom, maar ook groene luizen of zo? Die zitten op de topjes van de boom en de mieren lijken daar op af te komen. Wat kan ik aan beide soorten beestjes doen? Hetzelfde verhaal bij mijn gerbera's, die stelen zitten vol met zwarte beestjes in dezelfde vorm als de groene, ook daar komen veel mieren op af
  Zondag 11 Juni 2017 om 14:37

4 reacties

 • Anja K. Anja K. hallo Bertine,
  Fruitbomen zijn erg gevoelig voor luizen. Deze scheiden een zoete vloeistof af waar mieren op af komen.
  De luizen zijn schadelijker dan de mieren. Je kan het bestrijden maar kijk eerst of je boom en die Gerbera's goed staan. Het kan klimatologisch zijn maar misschien staan ze verkeerd of op de tocht.
  Zondag 11 Juni 2017 om 15:06
 • Germain D. Germain D. Ik plet de luizen gewoon met de vingers. Ook voor zwarte luizen op rozen, geeft dit een fantastisch effect. Het is zo gebeurt en de luizen zijn wel degelijk weg, zonder spuitmiddelen en zeer gemakkelijk. Ook de jonge topjes juist eens zachtjes in knijpen en weg luis.
  Handen eens spoelen en alles oké.
  Zondag 11 Juni 2017 om 16:17
 • Roos T. Roos T. Bij klein boompje gaat dat nog wel.
  Zondag 11 Juni 2017 om 18:17
 • Germain D. Germain D. En grote bomen kunnen daar beter tegen Maandag 12 Juni 2017 om 10:52

1 tuinier vindt dit leuk