Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Angélique D.Ik heb zo'n twee weken geleden een deel van mijn tuin aangeplant en ondertussen een druppelslang in mijn tuin gelegd met de bedoeling mijn plantjes regelmatig te kunnen wateren zelfs al ben ik niet thuis. Ik vraag mij echter af of dit voldoende is. Het is altijd nat rond die slang (zo'n 5 cm) maar meer niet. De plantjes die er wat verder van staan lijken altijd droog te staan maar verwelken wel niet. Volgens de tuinier die de slang leverde trekt het water in de grond en zoeken de wortels van de plantjes dat water ondergronds. Maar ik ben er niet helemaal gerust in dat al mijn plantjes op die manier genoeg water krijgen. Iemand ervaring met een druppelslang?
    Maandag 12 Juni 2017 om 18:17

2 reacties

  • Caroline B. Caroline B. ik heb er ervaring mee. je moet wel voldoende meters leggen. we staan nu 6 jaar verder en ik vind het een goede methode en hulp. wel merk ik dat de gaatje dicht slippen vanaf nu. volgend jaar ben ik van plan om alles te vervangen door een zweetdarm systeem. ik leg maar af en toe het systeem aan. in uiterste nood want planten moeten uit zichzelf voldoende diep wortelen. dit doen ze niet als je altijd bevloeid. en als ik bevloei doe ik het voldoende lang
    Dinsdag 13 Juni 2017 om 10:10
  • Angélique D. Angélique D. Bedankt vd reactie!
    Dinsdag 13 Juni 2017 om 22:02