MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

5 reacties

 • Teuni M. Teuni M. verbena bonariensis Vrijdag 16 Juni 2017 om 16:42
 • Maarten W. Maarten W. Verbena bonariensis, is een lang bloeiende plant die vanaf nu ongeveer tot in de nazomer in bloei staat. Je kon geen tuinshow of tijdschrift openen het afgelopen jaar of deze bloem stond ergens wel op een foto. Er is ook een kleinere versie van deze bloemn en dat is 'Lolipop'. Is iets kleiner en ook minder uitbundig in bloei.

  Is in principe een 2-jarige plant die ook meerdere jaren achter elkaar kan overleven. Zijn iets wat kortere levensduur compenseert hij door massaal zaailingen te produceren. Heb deze bloem vorig jaar ook in mijn tuin geplant en bijen en vlinders zijn er gek op. Dankzij deze bloem heb ik ook voor de eerste keer een kolibri-vlinder in actie kunnen zien.

  Nu staat mijn border vol met zaailingen en om tuinontwerp termen te gebruiken is dit dus een perfecte weefplant die de border een mooi geheel maakt omdat hij letterlijk overal gaat uitzaaien en verschillende delen van de border met elkaar gaat verbinden. Daar de plant vooral stengel en bloem is zonder opvallende bladeren, is hij ook niet opdringerig en dus perfect als weefplant.
  Vrijdag 16 Juni 2017 om 16:52
 • Pascal G. Pascal G. Snoeien doe je het best na de winter, zo vergroot je de overlevingskansen na de winter aanzienlijk.
  Maarten, Kolibrivlinders zijn gek op Jasminum Officinale.
  Vrijdag 16 Juni 2017 om 17:03
 • Leontine M. Leontine M. Dank je wel Maarten, voor je uitgebreide reactie! Heel hulpzaam! Vrijdag 16 Juni 2017 om 17:09
 • Pascal G. Pascal G. Vrijdag 16 Juni 2017 om 18:27

1 tuinier vindt dit leuk

 • Aggie V. Aggie V. Vrijdag 16 Juni 2017 om 21:35