Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Eline G.Ik heb sinds 12 jaar een beukenhaag van ca 60 boompjes, 2 rijen dik, een meter hoog, de haag staat op een heel zonnige en droge plaats. De boompjes doen het goed. Maar dit jaar zijn er een aantal boompjes ziek, ca 1 op de 10. De zieke boompjes staan verspreid tussen de gezonde boompjes, en van de zieke boompjes zijn niet alle takken aangetast. De bladeren van de zieke boompjes zijn helemaal opgerold/gekruld. Er zijn geen beestjes of schimmels zichtbaar. Weet iemand wat dit is en wat ik eraan kan doen?
    Dinsdag 20 Juni 2017 om 19:54

3 reacties

  • Eline G. Eline G. Ik denk het niet omdat er geen wollige dingetjes te zien zijn en sowieso geen beestjes, niet met het blote oog te zien in elk geval. Ik vond op deze site ook een foto van dezelfde vervorming als mijn beukjes hebben, dat werd fasciatie genoemd. Nou weet ik nog niet waar het door komt en of er iets aan gedaan kan worden, maar het lijkt er wel erg op.
    Woensdag 21 Juni 2017 om 12:39
  • Jeroen B. Jeroen B. Is het geen haagbeukhaag. Sorry pietje precies hier
    Woensdag 21 Juni 2017 om 18:36
  • Roos T. Roos T. Kan het zijn dat je spint hebt in de haagbeuk(Carpinus).Zie je vaak niet goed met blote oog.
    Woensdag 21 Juni 2017 om 19:36