MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Bart B.Last van slakjes...

    Vannacht ging ik gewapend met mijn zaklamp en tweeloop :-p op jacht naar de slakjes die zich zo uitleefden op mijn hortensias. Mijn ontluikende dahlia's daar zijn ze blijkbaar zot van. Twee verbodsborden, een eenrichtingspadje weg van de dahlia's, een paar vluchtheuvels en drie slootgrachtjes bier weerhouden de beestjes er niet van om de malse dahliablaafjes op te peuzelen.
    Opeens stond ik oog in oog met de slak(jes). Wist ik veel dat mijn dahlia's blijkbaar body buildereffect hebben op de aanwezige slakken. Bijgevoegde foto laat zien dat ik niet overdrijf. Wat er toen gebeurde hou je niet voor mogelijk. De slak nam het blikje cola, dronk het leeg en liet een luide boer. Compleet van mijn melk droop ik af en erkende mijn nederlaag.
    Vrijdag 23 Juni 2017 om 04:40

1 reactie

  • Inge B. Inge B. De slakken in mijn tuin houden de dahlia's ook op grondniveau. Slechts 1 plant is het gelukt om uit te groeien, de rest komt niet verder dan overdag een klein stukje boven de grond uit en 's nachts weer gekortwiekt. Zaterdag 24 Juni 2017 om 16:43

1 tuinier vindt dit leuk