Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Angélique D.Ik heb enkele weken geleden Hortensias strong Annabelle gezet. Het was de bedoeling dat ze wit waren... Nu beginnen er bloemen aan te komen en deze zien er rood ipv wit uit... Moet dit nog verkleuren of zou er een vergissing in het spel zijn?
    Zondag 2 Juli 2017 om 18:59

8 reacties

  • Eddy G. Eddy G. Er bestaat ook een 'Pink Annabelle'
    Misschien is het daar fout gelopen?
    Zondag 2 Juli 2017 om 19:03
  • Maarten W. Maarten W. De kleur van de bloem is eigenlijk deels afhankelijk van de bodem. Als je even googled, kan je hierover allicht wat meer informatie over krijgen maar hangt volgens mij deels af van de zuurtegraad van de bodem en hoeveelheid mineralen (veel of weinig) die samen met cultivar de kleur bepalen.
    Zondag 2 Juli 2017 om 20:44
  • Sofie M. Sofie M. Witte hortensias kunnen normaal nooit roze of blauw worden. Het zijn alleen blauwe hortensias die roze kunnen worden als er te weinig ijzer en aluminium ionen in de bodem zitten. Aluin toevoegen zorgt ze dan voor dat roze hortensias blauw kleuren. Ik denk dus dat je geen annabelle hebt aangezien deze wit moet zien
    Zondag 2 Juli 2017 om 21:04
  • Angélique D. Angélique D. Das goed da!!! Alles werd geleverd door een tuinier en er ging duidelijk op iedere pot een label met "hortensia strong Annabelle" met daarop een foto van een witte hortensia... wat een bedriegers zijn dat zeg!!!
    Zondag 2 Juli 2017 om 22:00
  • Maarten W. Maarten W. Allicht kan de tuinier en ook weinig aan doen is zal het gewoon een fout bij de kweker zijn geweest. En voor de prijs zullen ze het daar ook niet gedaan hebben want 'Annabelle' is een van de goedkopere hortensia's omdat door de grote vraag dit in grote getallen gekweekt wordt.
    Maandag 3 Juli 2017 om 10:57
  • Marianne V. Marianne V. Kijk eens bij tuincentrum arborix diksmuide : zij tonen 3 anabellesoorten en eentje ervan is roze, jammer voor jou
    Maandag 3 Juli 2017 om 11:32
  • Rosette B. Rosette B. Dit is Hydrangea arborescens Invincibelle, de roze variant van Annabelle. Strong Annabelle is een verbeterde versie van de Annabelle en is Hydrangea arborescens Incredibelle. Ik denk dat daar een foutje in de naamgeving geslopen is. Maar een mooie Hydrangea als je van roze houd.
    Maandag 3 Juli 2017 om 12:28
  • Hugo V. Hugo V. heb ook annabelle - dit sedert +/- 5 - 6 jaar - altijd mooie witte bollen - nu dit seizoen is er een dat roze kleurt ra ra ra - waar ligt de oorzaak
    Woensdag 29 Juni 2022 om 10:01