MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Guy G.Ik heb sinds een 10 tal jaren een clematis met naam "Gravetye Beauty",welke jaarlijks 2 x bloeit.
  Nu heb ik wel voor de 1e maal pech dat deze nu tijdens de maanden juni-juli nog niet gebloeid heeft en wat nog erger is hij begint reeds helemaal bruin te kleuren onderaan (tot zo'n 40cm hoog reeds).Wat loopt of liep er de afgelopen maanden fout?Iemand die me kan helpen?
  Maandag 3 Juli 2017 om 15:34

2 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Een Clematiskweker heeft me ooit vertelt dat dat aan te weinig water ligt. Hopelijk heb je geen tegel tegen de wortels staan?! Dat is een wijdverbreid misverstand. Zie: http://www.hanninkton.nl/clema... Maandag 3 Juli 2017 om 15:45
 • Maarten W. Maarten W. Clematis is inderdaad een plant die graag op cafe gaat om stevig te drinken en dan nog liefst aan den toog zodat de benen niet zichtbaar zijn :)

  Dus geef hem minstens 1 keer per week een volledige gieter water als het droog is en plant wat planten juist voor de stam zodat onderste gedeelte in de schaduw staat. Ook niet de dicht tegen muur planten, want (bak)steen absorbeert water. Dus als je tegen een muur wil laten klimmen, moet je hem wat verder zetten en schuin planten.
  Dinsdag 4 Juli 2017 om 18:32