MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Herman T.

 • Herman T.Twee jaar geleden heb ik een druivenplant(Regent)tegen de paal van ons balkon geplant.
  De plant geeft nu veel druiventrosjes, maar heeft last van Magnesium tekort.
  Ik gooi er wel magnesium bij, en bemest hem ook af en toe met speciale druivenmestkorrels.
  Toch blijft het verschijnsel zich voor doen. Roodbruine randen aan het blad, en op den duur sterft het blad af. Mijn vraag is, als de druif nog een paar jaar staat, dan neem ik aan dat de wortels het verderop gaan zoeken, gaat dit verschijnsel dan op den duur vanzelf verdwijnen?
  Maandag 3 Juli 2017 om 20:29

4 reacties

 • Riet B. Riet B. ik vrees dat dit een schimmelziekte is, mijn druif krijgt alleen wat kalk en wat gedroogde koemestkorrels en veel water natuurlijk en ik krijg elk jaar veel lekkere druiven Maandag 3 Juli 2017 om 21:18
 • Herman T. Herman T. Nee, het is zonder twijfel een tekort aan Magnesium. Ik heb de nodige research gedaan.
  Alleen niet gevraagd hoe het zit als de plant zich verder ontwikkelt.
  Maandag 3 Juli 2017 om 21:49
 • Riet B. Riet B. kan het misschien een tekort aan kalium zijn ? dat ziektebeeld geeft verdorde bladranden en bladval Maandag 3 Juli 2017 om 23:50
 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Herman, een magnesiumtekort kan je oplossen door het blad te bespuiten met een bitterzoutoplossing. Gewone magnesium is zo voor de plant niet opneembaar. Bitterzout zorgt er ook voor dat het blad wat harder wordt en zo minder vatbaar is voor ziektes en plagen.

  Of de wortels verderop in je tuin wel magnesium zullen vinden hangt af van een aantal omstandigheden: temperatuur van de bodem, hoeveelheid beschikbare magnesium in de bodem, storende lagen waardoor de wortels worden belemmerd, zuurstoftekort in de bodem etc.

  Hier vind je nog meer info: http://www.houtwal.be/vakartik...
  Dinsdag 4 Juli 2017 om 12:21