Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Claire S.

  • Claire S.Ik heb een acer palmatum peve dave in mijn tuin staan. Hij is in een pot geplant. De toppen van de mooie rode bladeren verkleuren bruin, wat kan hiervan de oorzaak zijn ? Dinsdag 4 Juli 2017 om 16:52

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Dat heeft meestal te maken met te weinig water of de plant staat niet op de goed plek; Acer palmatum heeft graag een windluwe plek in wat de Engelsen zo mooi "dappled shade" noemen; onder een licht bladerdek dus. De grond moet altijd vochtig zijn maar mag zeker ook niet te nat zijn voor langere tijd. Zorg dat de pot goed af kan wateren; check of er wel een gat onder in de bodem van de pot zit. Daarnaast heeft A. palmatum graag een zure grond, tuinturf dus.

    Ook als planten te dicht bij een muur staan waar veel zon op komt overdag kunnen de bladeren of bladpunten verdrogen. Nog een reden zou kunnen zijn dat de pot volgegroeid is met wortels en er geen of bijna geen grond meer beschikbaar is om in te groeien of water uit op te nemen. In dat geval moet je de plant - na de bladval !! - verpotten.
    Woensdag 5 Juli 2017 om 13:43
  • Claire S. Claire S. Heel hartelijk bedankt voor uw reactie Jeanette Donderdag 6 Juli 2017 om 08:41