Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Christian v.Ik heb twee vijgenbomen in mijn tuin staan en ik was benieuwd wat voor soort dit is aangezien er heel veel verschillende zijn. En hoe ik kan zien of dit een man of een vrouw vijg is. De foto's staan verder ook bij mijn foto's.
    Woensdag 5 Juli 2017 om 14:19

12 reacties

  • Christian v. Christian v. https://www.mijntuin.org/garde...
    Woensdag 5 Juli 2017 om 14:21
  • Riet B. Riet B. er zijn geen mannelijke en vrouwelijke vijgenbomen, een vijgenboom is tweeslachtig en heeft mannelijke en vrouwelijke bloemen maar die zijn zo klein dat je ze moeilijk kan zien
    Woensdag 5 Juli 2017 om 15:37
  • Christian v. Christian v. Ok bedankt maar zou u misschien iets kunnen vertellen over het soort vijgenboom. Ik las dat er heel veel verschillende zijn.
    Woensdag 5 Juli 2017 om 17:39
  • Riet B. Riet B. Inderdaad zijn er vele verschillende soorten, was er geen kaartje aan de boom toen je hem kocht ?? Ik heb de witte van Marseille maar die zien er precies toch anders uit dan die van u, als ze groot en donker pars-bruin worden zou het de brown Turkey kunnen zijn, een veel voorkomende soort
    Woensdag 5 Juli 2017 om 20:08
  • Christian v. Christian v. Ze stonden al in de tuin van het huis dat ik heb gekocht. De vorige bewoner heeft helaas ook geen idee.
    Woensdag 5 Juli 2017 om 21:15
  • Frank L. Frank L. ik heb alleen de 'Brown Turkey' en een andere onbekende soort. ik denk dat je best later op het jaar nog eens hier foto's plaatst van rijpe vruchten. Dan zal het gemakkelijker zijn om de soort te kunnen bepalen.
    Woensdag 5 Juli 2017 om 22:32
  • Riet B. Riet B. dan zal het nog moeilijk zijn hoor want er zijn er zoveel verschillende, maar misschien herkent iemand hier hem wel.
    Donderdag 6 Juli 2017 om 09:46
  • Timo T. Timo T. Heb je al rijpe vijgen aan de boom gezien? Weet je wanneer ze rijp waren, welk kleur ze hadden (schil en binnenkant)?
    Donderdag 6 Juli 2017 om 23:35
  • Christian v. Christian v. Van de vorige eigenaar wat informatie gekregen. De bomen zijn bij intratuin gekocht. De rijpe vijgen zijn groen of groen/geel achtig en de smaak is zuur.

    Kan iemand hier iets mee?
    Vrijdag 7 Juli 2017 om 09:01
  • Riet B. Riet B. rijpe vijgen zouden zoet moeten smaken, ze zijn rijp als er kleine barstjes in de schil zitten en zacht aanvoelen
    Vrijdag 7 Juli 2017 om 15:32
  • het lijkt precies op de late soort vygen de turkse wy hebben er 3soorten !de witte vijden die in juli eetbaar zijn Ze worden heel dik en rond tot 150g al het weer goed mee zit en de late paarse kleine en lang werpig deze eetbaar in oktober november
    Zaterdag 14 April 2018 om 21:52
  • Joop B. Joop B. Als de vijgentakken de winter overleven lopen ze uit en geven dan in juli heerlijke vijgen. Als de takken afgevroren zijn lopen de planten vanuit de grond opnieuw uit en vormen zich ook weer vijgen die helaas in de herfst niet meer eetbaar worden. Indien je in een gebied woont waar het flink kan vriezen is het wenselijk de planten tegen vorst te beschermen. Ik denk dat het mogelijk is aan het begin van de winter takken naar de grond te buigen en bedekken met aarde. Deze takken zullen dan ongetwijfeld heerlijke vijgen produceren.
    Vrijdag 29 Juni 2018 om 08:50