MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kitty v.

  • Kitty v.In mijn tuin ga ik een overkapping maken met als liggers bamboepalen. Het 'dak' bestaat uit 11 liggers met elk een lengte van 2.7 m en een onderlinge afstand van ongeveer 25cm. in totaal dus zo'n 30 meter. Ik wil hier een klimplant overheen laten groeien. Het moet er een zijn die ik goed kan leiden over de liggers en die dan stukje bij beetje en meter voor meter verder groeit. De plant moet dus uiteindelijk 30 meter kunnen overbruggen. De overkapping krijgt een groot deel van de dag zon, met name in de zomer.
    Mijn vraag is nu welke klimplant(en) voor dit doel geschikt is/zijn. Wellicht is 1 plant niet voldoende, maar dat hoor ik dan graag. Alvast hartelijk dank voor je reactie.
    Maandag 10 Juli 2017 om 13:10

3 reacties

  • Agnes v. Agnes v. geschikte klimmers Bruidsluier,kamperfoelie,jasmijn,hedera,climatis Maandag 10 Juli 2017 om 18:51
  • Kitty v. Kitty v. Ik heb inmiddels ook antwoord gekregen van een kweker. Hij zei dat eigenlijk alleen de Wisteria (blauwe regen) en de Vitis coignetia (Japanse wijnstok) voor dit doel geschikt zijn. Voor veel andere klimplanten is 30 meter een te grote uitdaging, aldus de kweker. Ik denk dat ik de Vitis coignetia als klimplant ga gebruiken om over de overkapping te leiden. Bedankt voor het meedenken! Woensdag 12 Juli 2017 om 09:51
  • Agnes v. Agnes v. graag gedaan Woensdag 12 Juli 2017 om 14:35