Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Karen W.Onze voortuin is overwoekerd door Winde. Is er een rigoreuze manier om er vanaf te komen of komt het neer op uittrekken?
    Inmiddels komt het via het langs het huis liggende gemeenteperk nu ook naar de nieuw aangelegde achtertuin. Ik wordt er wat moedeloos van.
    Zaterdag 22 Juli 2017 om 13:23

7 reacties

  • Roos T. Roos T. Misschien door een wortelbegrenzer te plaatsen tussen jouw tuin en het gemeente stuk en de winde dan goed uitroeien in eigen tuin,maar als het al in je planten zit is het bijna onmogelijk.Ik heb het ooit beginnend gehad en met kwastje Roundup aangetipt,maar het was in een heel beginnend stadium.Misschien je tuin een seizoen afdekken met zwart plastiek .Er komen hoop ik meer tips binnen op je vraag.
    Zaterdag 22 Juli 2017 om 14:20
  • Riet B. Riet B. trekken en blijven trekken en zien dat er geen bloemen komen want dan krijg je zaad natuurlijk
    Zaterdag 22 Juli 2017 om 14:22
  • Jamila S. Jamila S. Ik heb er ook behoorlijk last van. Ben de hele ochtend bezig geweest mijn pluimhortensias te bevrijden uit hun stengels.
    Zaterdag 22 Juli 2017 om 15:36
  • Karen W. Karen W. Dank voor jullie reacties. Recent hebben we een nieuwe schutting geplaatst en een onderste plank goed in de grond gezet. Blijkbaar niet diep genoeg. Achter ga ik het met arendsogen in de gaten houden. Volgende week bij goed weer dan maar in de voortuin aan de slag. Gedeelde smart is halve smart.
    Zaterdag 22 Juli 2017 om 17:41
  • Jamila S. Jamila S. Wij hebben dubbelstaafmatten waar klimop tegenaan groeit. Het duurt wel even voor het dichtgegroeid is. We hopen het onkruid buiten te houden door wilgenmatten te bevestigen tegen de schutting.
    Zaterdag 22 Juli 2017 om 18:32
  • Roos T. Roos T. Steeds de winde direkt van uit de grond verwijderen .Als de plant niet kan assimileren zal hij het uiteindelijk moeten opgeven.Wel een zaak van lange adem.
    Zondag 23 Juli 2017 om 18:34
  • Karen W. Karen W. Ga ik doen, bedankt voor de tips!
    Maandag 24 Juli 2017 om 10:52