Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vera   Engelentrompet (Brugmansia species)

  • Vera S.Wie kan ik een plezier doen met een Brugmansia (engelentrompet ) ? Ik had vorig jaar stekken genomen en nu zijn die allemaal gelukt met als gevolg dat ik er te veel heb . Nu groeien ze zo goed dat mijn stadstuintje te klein is geworden . Als er iemand interesse heeft kom er dan maar een halen , gratis . Ik woon in Deurne bij Antwerpen .
    Zondag 23 Juli 2017 om 19:38

6 reacties

  • Rit V. Rit V. Vera, ik ben al een tijdje op zoek naar een stek, dus ik wil graag op je aanbod ingaan. Ik woon in Edegem... Alleen.... Toeval wil dat mijn wagen stuk is en ik het plantje pas kan komen halen vanaf 10 augustus. Kan je het nog koesteren tot dan? Vr groet, Rit. Verreth, Edegem
    Vrijdag 28 Juli 2017 om 08:24
  • Vera S. Vera S. Rit , kom maar een stek halen , ze staan in bloem ! Gr . Vera .
    Woensdag 9 Augustus 2017 om 20:31
  • Jeannette B. Jeannette B. Vera, hoe heb jij ze gestekt?
    Donderdag 23 September 2021 om 16:54
  • Kaatje v. Kaatje v. Lees hier: https://www.mijntuin.org/plant...
    Donderdag 23 September 2021 om 17:37
  • Vera S. Vera S. Wanneer ik denk dat het gaat vriezen begin ik te snoeien (soms bloeit hij nog ) en neem ik stukken stam van 20 a 25 CM en zet ze in een bokaal met een beetje water . IK hou ze heel de winter in het oog dat ze niet uitdrogen ! in het voorjaar hebben ze genoeg wortels en plant ik deze stekken in een pot met zand en dan beginnen ze te groeien . MVG VERA .
    Donderdag 23 September 2021 om 19:01
  • Pascal G. Pascal G. Een leuke methode, Vera. In het glazen potje kan je natuurlijk de wortelvorming volgen. De snelste methode is een simpele klassieke stek maken van een zijscheut welke je onderaan de plant toch al eens moet verwijderen. Laat op de top een drietal kleine bladeren staan en verwijder de overige. Aan de stengel onderaan maak je met een scherp mes enkele verwondingen. Plant de stengel in een pot met potgrond, goed aandrukken en de pot op een plek zetten zonder dat deze de volle middagzon krijgt.Na drie weken heb je een nieuw boompje.
    Donderdag 23 September 2021 om 22:15

1 tuinier vindt dit leuk

  • Renilde Renilde Maandag 24 Juli 2017 om 05:41