MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Wally A.

 • Wally A.Hallo,Wie kan mij helpen ? Mijn hele tuin zit vol met taxuskever sinds vorig jaar. Al 60 euro uitgegeven aan biologische aaltjes.
  Vorig jaar en ook dit jaar, wordt bijna iedere struik en pot aangevreten. Weet iemand of er ook een andere bestrijdingsmethode is ? ? Misschien een ouderwets huismiddel ? ? Want de aaltjes helpen bij mij absoluut niet.
  Zondag 23 Juli 2017 om 22:30

3 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Ik ken er maar twee, wally, aaltjes of compost met een parasitaire schimmel erin bio 1020.Met de aaltjes heb ik goede ervaringen: bij mij zaten larven en kevers vooral in mijn potten, en na enkele jaren telkens alle grond verversen ( van zo n 25 grote potten) ben ik de aaltjes gaan gebruiken in mijn potten, met succes, ze hebben sedertdien geen planten meer compleet vermoord. Er zitten er nog steeds maar is onder controle.( Wel al 5 jaar op die manier bezig hoor ! ) .Vorig jaar ook aaltjes over de volle grond verdeeld. Met de compost heb ik geen ervaring, werkt ook tegen de kevers maar zou ook andere kevers en sprinkhanen doden, dus niet direct een optie voor mij.vind ook geen adressen in belgie waar hij te verkrijgen is, maar staat vooral op Nederlandse sites, dus online bestellen kan mss wel.Veel succes in ik leef met je mee, net zoals wsl veel tuiniers die na een aanval van die rotbeesten met vakkundig vermoordde planten zonder wortels overbleven Maandag 24 Juli 2017 om 07:47
 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Wally, je kan in de tuin hier en daar wat vochtige oude planken neerleggen. daar kruipen de kevers 's nachts onder. Haal 's morgens de planken weg en ga met je voet op de kevers staan totdat je het pantser hoort kraken. Die zorgen dan in ieder geval niet meer voor nageslacht. Ook de potgrond, Compost Speciaal, kan je gaan gebruiken. Daarmee dood je alleen de larven van de taxuslever. Op die manier werk je er van twee kanten aan.

  Heb je de aaltjes wel op de goede manier verwerkt? Als de grond te droog was, gaan de aaltjes dood. Ook moeten ze zo snel mogelijk na aanschaf worden gebruikt en dan liefst 's avonds.
  Maandag 24 Juli 2017 om 14:30
 • Wally A. Wally A. Bedankt voor de tips ik ga het nogmaals proberen ! Maandag 24 Juli 2017 om 21:47