MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Marijke en Bruno V.

 • Marijke en Bruno V.Ik stel hier ook even algemeen de vraag: iemand ervaring met 'Folisec' van Pireco, en 'Pireco bladinsecten' tegen buxusmot? Dit zou niet schadelijk zijn, en kan je sproeien en ook aan de voet van de plant gieten, waarna het wordt opgenomen en de rupsen er niet meer zouden van eten omdat de buxus een andere/slechte smaak krijgt. Iemand ervaring mee...? Vrijdag 4 Augustus 2017 om 16:25

9 reacties

 • Roos T. Roos T. We hebben vandaag gespoten met het middel Steward ,Gekregen van een man die buxuskwekers adviseert en waar wij ook onze meststoffen kopen.Er zal vast meer in de handel zijn wat werkt.Helaas na paar weken herhalen en misschien nogmaals om de uitgekomen motten weer te bestrijden.Ben bang dat dit niet eenvoudig gaat worden.
  Vrijdag 4 Augustus 2017 om 16:48
 • Marianne V. Marianne V. Hoop dat je ver genoeg van de vijver gebleven bent met 'Steward' want 'indoxacarb' waaruit het middel bestaat is zeer giftig voor in het water levende organismen én voor bijen bij direct contact. Is slechts matig toxisch voor zoogdieren.
  Succes met de bestrijding, hier nog niets maar denk dat ik toch maar wat preventie in huis haal voor mijn (slechts 10) bolletjes en pyramides. Geen vergelijking met de grote massieven die bij jou staan. Ik kweek in elk geval geen buxus meer bij , alleen nog maar lonicera pileata, daarmee lukken eenvoudige bolvormen ook
  Vrijdag 4 Augustus 2017 om 17:16
 • Roos T. Roos T. Wij hebben geen buxus in de buurt van de vijver ,Vijver is er ver vandaan.van bijen wist ik niet .O daar schrik ik van .Wij hebben hier van mijn kleinzoon 5 korven staan.

  Vrijdag 4 Augustus 2017 om 17:47
 • Roos T. Roos T. Staan wel er niet vlakbij maar ze vliegen in de bloementuin hier.O je
  Vrijdag 4 Augustus 2017 om 17:48
 • Roos T. Roos T. Andere keren dat ik iets spoot haalde hij zijn bijen weg,hij is op vakantie nu,bengelijk ongerust.
  Vrijdag 4 Augustus 2017 om 17:49
 • Marianne V. Marianne V. Stond 'bij direct contact' dus zal mss nog wel meevallen Vrijdag 4 Augustus 2017 om 18:05
 • Marianne V. Marianne V. Uitleg gevonden op wiki Vrijdag 4 Augustus 2017 om 18:06
 • Roos T. Roos T. Nee is we niet dichtbij.
  Ze staan in ons stukje bos.we zullen moeten afwachten nu.

  Vrijdag 4 Augustus 2017 om 18:08
 • Kiki B. Kiki B. Zie o.a. https://www.mijntuin.org/activ... Vrijdag 4 Augustus 2017 om 21:31