MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • AGH C.Mijn tuin heb ik in de winter gekregen, volgens de oude bewoners zouden er mooie planten komen. Niks dus. Nu ben ik aan het aanleggen:wat blijkt, er is veel zand omdat er een garage heeft gestaan. Zand,olie, niks groeit fatsoenlijk.
  Ook knipt een hulp telkens mijn gouden regen, iets wat ik al heel vaak gezegd heb, niet doen.
  Weet iemand, buiten de hibiscus, daar heb ik genoeg van welke planten het goed doen op arme grond.
  Heb geen geld voor hele tuin met nieuwe aarde te voorzien.
  Dinsdag 15 Augustus 2017 om 10:37

4 reacties

 • Michel B. Michel B. Vlinderstruik of hortensia,s .........schoenlappersplant en af en toe een beetje bemesten moet lukken dat kost niet zo veel Vrijdag 18 Augustus 2017 om 15:12
 • Liesbeth O. Liesbeth O. Heb ook slechts zandgrond hier. Wat het hier prima doet is inderdaad schoenlappersplant, maar ook rododendrons, hydrangea, boerenjasmijn, Annabel, Sedum, wilde geraniums en hulst. Behoeft wel veel water en regelmatige bemesting.
  Veel succes!
  Vrijdag 18 Augustus 2017 om 22:30
 • Kiki B. Kiki B. Het gaat dus niet zozeer om zandgrond, maar om vervuilde grond begrijp ik ?
  Toen ik weinig centjes had ben ik onwijs aan het stekken gegaan. En wat ik aan centjes had heb ik gestoken in het verbeteren van de grond. Wat ik nu van jou begrijp is eigenlijk dat de grond wellicht vervuild is door een oorspronkelijke garage? Dan heb je jammer genoeg een hele lange adem nodig. De grond zal gesaneerd moeten worden. Voor jou is dat financieel geen optie, begrijp ik. Het enige wat ik dan kan bedenken is het tuinieren in verhoogde bakken.
  Overigens kan je de vorige bewoners wel degelijk aansprakelijk stellen qua verborgen gebreken!
  Vrijdag 18 Augustus 2017 om 23:53
 • AGH C. AGH C. Dankjewel voor jullie respons. Wellicht heb ik bij jullie ook de fout gemaakt door mij tuiniers volgen te duwen waarop kwam, niet meer volgen. Dom van mij. Weet niet het op te lossen.
  Maar ik zit in een huurhuis dus, ja, de vorige bewoners. die sturen mij naar de woning verhuurder. Maar de tip, hoge bakken lijkt me wel wat. Zakken compost, voeding, niks wil baten.
  Vervuild. Triest om overal de platen en bloemen te zien en bij mij, drie hortensia´s. Totaal drie bloemen. Ik kan nergens de reactie zien op het feit dat een hulp mijn opkomende gouden regen knip, iets wat hij niet leuk vindt en waardoor er ook niks aan groeit.
  Dank voor jullie respons,

  Ans
  Maandag 21 Augustus 2017 om 13:40