MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Kurt R.Hallo ik ben bezig met een bloem perk hierin heb ik al 10 perovskia 's 10 senecio angel wings en 6 calluna heideplanten staan. Heeft iemand raad wat ik nog zou kunnen combineren ik dacht aan sierui en nog meer boddembedekkers misschien rozenboompje of zwarte en witte tulpen.
  Donderdag 17 Augustus 2017 om 19:21

3 reacties

 • Maarten W. Maarten W. Lijkt mee rare combinatie ook al ziet het op het eerste gezicht mooi uit.

  Alle 3 hebben echt wel zon nodig, maar geef de Perovskia wat tijd en hij palmt heel de border in. En dan krijgen de andere geen zon meer.

  Perovskia is meer een zuiderse plant die meer kalkhoudende grond nodig heeft, de Calluna meer een heideplant die meer zure grond nodig heeft. Dus een van de 2 planten gaat zich nooit helemaal goed voelen.

  De sierschors is heb je allicht gedaan tegen het onkruid, maar als ik goed zie ligt het er helemaal niet dik op. Dus gaat weinig doen buiten de bodem verzuren. Dat gaat dan weer in het nadeel zijn van de Perovskia.

  Los van de dus een beetje onlogische combinatie zou ik geen extra planten toevoegen. Ook al zie je het nu niet, deze border staat eigenlijk vol en zelfs te vol.Binnen een jaar of 2 zijn de planten 2-3 keer zo groot geworden en is alles bedekt.

  Sieruien kunnen wel toegevoegd worden omdat het bollen zijn en vroeger bloeien.
  Donderdag 17 Augustus 2017 om 22:59
 • Kurt R. Kurt R. Thx Zaterdag 19 Augustus 2017 om 01:42
 • T. A. T. A. Grassen combineren mooi hiermee, vooral de blauwe soorten. Zaterdag 19 Augustus 2017 om 17:31