MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Angeline V.Goede avond,

  Ik heb twee vragen over een appelboom:

  Sinds vorige jaar hebben wij een appelboompje (Cox Oranje) gepoot en dit voorjaar heeft de boom bloesem gekregen en zijn er enkele appels gegroeid. Alles liep goed en de appels groeiden gestaagd. Nu zijn wij na twee weken terug van vakantie en nu blijkt (of lijkt) dat er enkele appels "verrot" zijn. Wat kan de oorzaak zijn? En wat moeten/kunnen wij doen om dit volgend jaar te voorkomen? (Fotos heb ik hiervan bijgevoegd)

  Ook vragen wij ons af of we de dunnen takken welke nu erg doorbuigen door het gewicht van de appels moeten "stutten", zodat ze goed kunnen verhouten. Of moeten wij de boom op een bepaalde manier snoeien, zodat er een ronde vorm in komt?
  (Ook fotos van toegevoegd).

  Alvast dank voor de reacties en hulp.

  Mvg Angeline
  Zaterdag 19 Augustus 2017 om 00:38

1 reactie

 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Angeline, er is niet zo veel te doen tegen appelrot, behalve zorgen dat de appels niet beschadigd raken. Misschien heeft er een vogel of insecten in zitten prikken. Of de appels zijn te hard tegen elkaar aan gekomen bij harde wind. Zoiets is bijna niet te voorkomen en zeker niet als je op vakantie bent ;-) Zaterdag 19 Augustus 2017 om 12:12