Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Els C.

  • Els C.Ik heb een Hibiscus in mijn tuin staan en nu begint die plots te woekeren? Persoonlijk vind ik dit niet erg maar ik vraag me af of er op die kleine plantjes ook bloemen zullen komen? Of doe ik er beter aan deze plantjes te verwijderen?
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 10:37

9 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Wat bedoel je met 'woekeren' els.
    Denk dat je hibiscus syriacus zich gewoon uitgezaaid heeft vorig jaar met veel kleine plantjes als resultaat.
    Je kan die gewoon verplanten of uittrekken als je vindt dat er teveel staan. Ik zou er wel enkele verplanten want gezaaide hibiscus komt niet altijd in dezelfde kleur tetug als de moederplant. Ik heb er ooit van een blauw-paarse gezaaid en kreeg licht en donkerroze in de plaats , en heb ernu zelfs een bijna volledig witte. variatie troef dus :-)
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 10:53
  • Els C. Els C. Met woekeren bedoel ik dat er plots her en der kleine plantjes groeien!
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 11:07
  • Roos T. Roos T. Ja doen ze hier ook een je kan er een laten groeien en wachten welke kleur het wordt.Hier heb ik een witte gevonden,Ik heb alleen blauwe staan en krijg een witte zaailing.
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 12:53
  • Riet B. Riet B. Oh maar dit is leuk, ik hoop dat ze dat bij mij ook willen doen !
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 16:32
  • Pascal G. Pascal G. Bij Hibiscussen heb je dat regelmatig. Zeker als er andere kleuren in de buurt staan.
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 20:39
  • Marianne V. Marianne V. Ook zonder andere kleuren in de buurt pascal.toen ik het zaad van de paarsblauwe bij mijn moeder oogstte, zo'n 15 jaar geleden, stond er in geen enkele tuin in de omgeving ook maar 1 andere hibiscus en toch kreeg ik drie verschillende /andere kleuren dan de moederplant :-)
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 21:14
  • Pascal G. Pascal G. Ja, dat was hier ook zo. Maar intussen heb ik al een paar kleuren staan en uit mijn laatst gezaaiden had ik er evenveel met, als zonder kleurafwijkingen. Natuurlijk kan dat ook toeval zijn.
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 21:52
  • Marianne V. Marianne V. Had op de zaden gevroren want heb ze pas in april of zo van de plant gehaald , mss heeft dat wel een invloed :-)
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 21:57
  • Pascal G. Pascal G. Dat denk ik niet want dan is de bestuiving reeds geschied. Maar ja, maakt niet zoveel uit zeker? :-)
    Van die Hiniscus Mauvelous welke ik gezaaid heb heeft geen enkele dezelfde kleur als de moederplant. Het zou nochtans mooi geweest zijn (wit met rood hart). :-(
    Woensdag 30 Augustus 2017 om 22:15

1 tuinier vindt dit leuk

  • Riet B. Riet B. Woensdag 30 Augustus 2017 om 16:32