Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Henk V.Mijn tomaten (3 rassen) zijn nu binnen zeer korte tijd bruin geworden en de nog groene tomaten rijpen niet meer af. Ze staan op 3 verschillende plaatsen in de tuin, zowel zonnig als half schaduw. Ik denk dat het Phytophtera is maar ik ben er niet zeker van. Ligt het aan het weer? Hebben meer mensen hier last van? Hoe is dat de volgende jaren te voorkomen?
    Donderdag 31 Augustus 2017 om 09:00

5 reacties

  • Bianca .. Bianca .. Ik heb hetzelfde, met tomaten die in de volle zon staan. Ik heb -niet gehinderd door enige kennis- de neiging het natte weer de schuld te geven. Ik heb een paar weken goed kunnen oogsten, ik schat dat ik zo'n 4 kilo geoogst heb, maar de laatste 10 kilo kan ik weggooien.
    Donderdag 31 Augustus 2017 om 11:30
  • Bianca .. Bianca .. Ik heb nog even verder gekeken en ben nu wel zeker van mijn zaak:http://www.mooiemoestuin.nl/gr...
    volgende keer ga ik bij de eerste signalen meteen rooien
    Donderdag 31 Augustus 2017 om 11:42
  • Rosette B. Rosette B. Tomaten hebben droog zonnig weer nodig en voldoende water. Als de planten te lang nat blijven of dagen na elkaar regen dan krijg je Phytophtera. Ik zet mijn planten niet te kort bij elkaar zodat de wind erdoor kan en ze vlugger drogen. In elk plantgat zet ik een omgekeerde petfles zonder bodem, daarin geef ik bij droog weer om de 2 dagen water en ev. meststof. De grond rond de plant mag ook niet te lang nat blijven want dan krijg je neusrot. Er bestaan hoezen om over de plant te trekken. Ik heb ze vroeger gebruikt maar het is zo'n gedoe om water te geven of te plukken, dan zit dat plastiek altijd in de weg.
    Dit jaar is de tomatenoogst heel goed want er is hier nauwelijks regen gevallen. Vorig jaar was het een totale mislukking. Leven met de natuur.
    Donderdag 31 Augustus 2017 om 12:59
  • Kiki B. Kiki B. Henk, Phytophthora is preventief te behandelen met de producten van Pireco, in dit geval Pireco® Aardappelziekteconcentraat. Tijdig toepassen en bijtijds herhalen.
    Donderdag 31 Augustus 2017 om 23:02
  • Kiki B. Kiki B. niet-groene tomaten kan je er af halen en op een tuintafel (of binnen) in de zon leggen, ze rijpen dan verder af.
    Maandag 4 September 2017 om 01:40

1 tuinier vindt dit leuk