MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ilse V.Kan er iemand zeggen wat er met onze haag gebeurd? Ze staat er niet zo fris bij, bladeren zijn bruin en op enkele plaatsen hebben ze een witte schijn...Bestaat er een natuurlijk middel om ze er weer bovenop te helpen?
  Donderdag 31 Augustus 2017 om 21:16

4 reacties

 • Dirk M. Dirk M. haagbeuk is oersterk. zou het niet "gewoon" een uitzonderlijk jaar zijn wat betreft droogte, hitte en daarna misschien regenval ? volgend jaar staat ze wellicht gewoon weer als vanouds fris groen. Vrijdag 1 September 2017 om 14:00
 • Ilse V. Ilse V. We hopen dat je gelijk hebt Dirk! Het lijkt erop alsof de blaadjes worden opgegeten.' Vrijdag 1 September 2017 om 15:49
 • Jeannette v. Jeannette v. Dat is niet zo erg. Het zijn herfstverschijnselen.

  Het groeiseizoen was nu niet bepaald ideaal voor planten. Veel bomen beginnen al te kleuren en trekken dus hun bladgroen (= voeding) terug. Het blad wordt dan zwakker en dus ook aantrekkelijker voor insecten. Plus dat het er voor zorgt dat schimmels en weersomstandigheden vrij spel krijgen.

  Maar maak je geen zorgen: de bomen grendelen de wonden af voordat het blad valt. Hopen maar dat het groeiseizoen volgend jaar wat gematigder is.
  Vrijdag 1 September 2017 om 16:04
 • Ilse V. Ilse V. Laat ons inderdaad hopen... Vrijdag 1 September 2017 om 16:34