Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • BartHoi tuinfanaten,
    Heb vorig jaar een 'Bougainville' aangekocht, verplant in een stenen buitenpot, en een zomer lang genoten van de prachtig rode (nep)bloemen. De goed uitgegroeide plant succesvol overwintert op zolder en in het voorjaar naar buiten gebracht op dezelfde beschutte zonnige plek. Heb de plant bijgemest. De plant ziet er mooi gezond groen uit maar tot dusver is deze niet in bloei geraakt.
    Kan iemand hiervoor een verklaring geven?
    Alvast bedankt.
    Zaterdag 2 September 2017 om 18:10

5 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Heb lange tijd twee verschillende soorten gehad : de ene de klassieke soort, de andere waarop bij de aankoop stond dat die gemakkelijker was om in bloei te krijgen .En idd : de laatste bloeide altijd ,de eerste had wat truukjes nodig: na de winter alleen water geven en wachten met mest tot de nieuwe loten minstens 10 cm lang waren ! Op die manier lukte het wel.Het enige probleem is dat deze soort ook alleen in de serre, droog en bij hoge temperaturen in bloei geraakte ,en bij de minste regen buiten op de bloemen was het over met de pret. Heb het bij deze soort opgegeven hoewel hij de meeste 'bloemen' kreeg als het lukte maar alleen in de serre ernaar kunnen kijken vond ik eigenlijk zonde. Veel succes met die van jouw, mss heb je op die manier wél geluk :-)
    Zaterdag 2 September 2017 om 18:52
  • Bart Bart Bedankt voor de snelle reactie Marianne. Ik ga jouw tips zeker gebruiken om er volgend jaar 'bloemen' op te krijgen, 't zal wel zonder serre zijn...we zien wel. Ik weet niet welke soort ik heb, er stond enkel 'Bougainvillea' op het plantenkaartje. Vorig jaar waren de bloemen wel niet 'regengevoelig', ze bleven mooi tot zelfs nog een hele tijd op zolder...
    Zaterdag 2 September 2017 om 19:38
  • Marianne V. Marianne V. Heb je ergens een foto? De gemakkelijk bloeiende hebben grotere 'bloemen' die verspreid op de tak staan , de andere eerder trossen op de uiteindes van de takken
    Zaterdag 2 September 2017 om 20:17
  • Bart Bart Dag Marianne, heb twee foto's in een album 'Bougainville' geplaatst. Ik hoop dat je er aan kan en er iets mee bent.
    Zondag 3 September 2017 om 19:12
  • Marianne V. Marianne V. Is de gemakkelijke soort dus zou moeten lukken.bij mij staat ze in het voorjaar wel in een (onverwarmde) serre maar dat geeft toch een voorsprong denk ik. Heb niet direct een idee waarom het jou niet zou lukken, die van mij bloeit net zoals anders.succes volgend jaar mss en als je een veranda hebt , probeer het eens met meer warmte in het voorjaar.
    Zondag 3 September 2017 om 19:22