Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Yvonne d.Soort van kerrieplant zoals mijn opa hem noemde.. maar sinds dit jaar gaat het mis... allemaal bruine plekken, minder bloemen en bladeren.. en sommigen takken sterven helemaal af...
    Zondag 3 September 2017 om 19:46

3 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Hoi Yvonne. Dit is een schimmel, bekend onder de naam Phomopsis japonica of Blumeriella kerriae. Deze schimmel veroorzaakt een taksterfte. Er is op een milieuvriendelijke manier niets aan te doen. Het beste kan je de plant rooien (volledig afvoeren als besmet materiaal) en niet een nieuwe Kerria terugzetten op dezelfde plek. Een iets behoudender manier is om de plant in zijn geheel terug te snoeien, al het snoeiafval te verbranden of in de kliko te doen ( niet in GFT bak of composthoop) , al het afgevallen blad te verwijderen en afwachten of nieuwe uitlopers gezond terugkeren. Meestal is dit niet het geval. Ik zou je dan ook aanraden om de gehele plant te verwijderen.
    Maandag 4 September 2017 om 00:16
  • Yvonne d. Yvonne d. Dank je wel Kiki voor de snelle reactie.. had alleen een betere uitkomst gehoopt daar ik deze plant al jaren heb van mijn opa en altijd zo mooi was en zelfs twee x per jaar bloeide..
    Maandag 4 September 2017 om 06:13
  • Kiki B. Kiki B. Ja, kan mij goed voorstellen dat dit dan een heftige beslissing wordt.
    Maandag 4 September 2017 om 09:48