MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

De Smedt F.

 • De Smedt F.Ik heb het artikel over " Hardnekkig onkruid : de truc met het karton " gelezen nu is mijn vraag ik moet mijn coniferen nog snoeien, en ik wou de afval door de hakselaar halen zodat het kleiner is, zou ik dit dan ook bovenop het karton mogen leggen of is het toch beter dat ik compost gebruik en mijn snoeiafval naar het containerpark breng, en zou ik dit nog voor de winter kunnen doen, want ik heb veel last van onkruid en gras in mijn moestuin, mijn echtgenote en ik hebben in het begin van dit seizoen op onze knieën gezetten om alles weg te doen en dan nog heb ik er last van ik hoop dat ik op deze wijze er vanaf kan komen. Dank u voor de raad.
  Vriendelijke groeten,
  De Smedt François
  Vrijdag 8 September 2017 om 15:16

3 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Laat je niet ontmoedigen francois, maar onkruidzaad kiemt tot zelfs 20 jaar nadat het 'gezaaid' is.
  Blijven wieden , om de maand of zo en zeker voorkomen dat het zich nog verder uitzaait. Maar begrijp je heel goed, heb hier enkele dagen geleden ook van pure frustratie een bericht op de site gegooid, goed wetend dat het een kwestie is veldslag na veldslag te winnen om uiteindelijk de onkruidvijand ooit ( na een honderdjarige oorlog of zo) volledig te verslaan .
  Ik weet niet of coniferenhaksel een goed idee is ivm ziektes maar karton zal zeker werken onder de coniferen. Hier kan ik dat niet gebruiken omwille van de vele vaste planten die vrij dicht opeen staan want anders deed ik het zeker ook. Wat het verhakselen betreft, er zullen hier wel enkele van de echte kenners op deze site kunnen op antwoorden.
  Vrijdag 8 September 2017 om 18:12
 • Rosette B. Rosette B. Ik haal het snoeisel van de coniferenhaag altijd door de verhakselaar en gebruik dat om hat pad tussen de borders onkruidvrij te houden. Dat werkt goed heel goed. Ik heb het nog nooit in de moestuin gebruikt. Vrijdag 8 September 2017 om 18:54
 • De Smedt F. De Smedt F. Dank u voor jullie reacties.
  François
  Zaterdag 9 September 2017 om 15:47