MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

els t.

 • els t.mijn pieris japonica verliezen vanbinnenuit heel veel blad en hebben daarom vanaf de top nog maar 5 cm blad. Wat kan hier de oorzaak van zijn, en wat kan ik er nog aandoen.
  Woensdag 13 September 2017 om 12:29

3 reacties

 • Roos T. Roos T. Kan te droog gestaan hebben of te nat .Bij te nat treedt wortelrot op en te lang droog is natuurlijk ook niet goed.Ik zou afwachten of hij mischien nog wil uitlopen.Staat hij in de grond of in een pot? Donderdag 14 September 2017 om 15:03
 • els t. els t. Late reactie van mij,maar staat in een pot. Donderdag 21 September 2017 om 15:15
 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Els, kijk eens naar de blaadjes die afvallen. Hoe zien die er uit; zie je vlekken. Dan zouden foto's handig zijn. Evt. kan je via je profielpagina een fotoalbum aanmaken waar je de foto's in zet.

  Staat de Pieris in de volle zon of in de (half)schaduw?
  Is de standplaats winderig of niet?
  Pieris heeft zure of neutrale grond nodig. Welke potgrond heb je gebruikt in de pot en hoe groot is de potmaat?
  Pieris wortelt oppervlakkig en droogt dus snel uit. Hoe vaak geef je water?

  Daarnaast zijn veel Pierissen de laatste jaren "slachtoffer" van Japanse vlieg. Dat klink vrij onschuldig, maar het zijn piepkleine netwantsjes die gaatjes prikken in het blad en de plantensappen opzuigen. Het blad wordt dan op den duur grijsgroen van kleur: http://www.discoverlife.org/20... Dan is dat blad voor de plant overbodig (kan weinig of geen energie meer aanmaken door zonlicht) en om energie te sparen stoot de plant het blad af. Zie je verder geen zwarte, bruine of rode vlekken - symptomen van ziektes - dan verwacht ik dat dat de oorzaak is.
  Donderdag 21 September 2017 om 16:48