MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • marius c.Hi allemaal,mijn brugmansia ziet er niet fris uit..gele bladen en dor sommige.. en mijn stekkies beginnen ook al vreemde bladen..al met al het zijn geen mooie frisse plantjes.. wie geeft mij raad en advies.
  Donderdag 21 September 2017 om 16:44

6 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Marius, wanneer heb je voor het laatst voeding gegeven? En hoe zien de bladeren eruit? Als het kan, plaats van de zaailingen ook even een foto. Donderdag 21 September 2017 om 16:58
 • marius c. marius c. Dag jeannette,de stek begint ook al geel te worden.en de blaadjes lijken aangevreten.weet jij wat voor een voeding ik moet geven.en waar kan ik dat kopen.hartelijk dank jeannette voor de moeite....marius Donderdag 21 September 2017 om 18:49
 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Marius, na september is het niet verstandig om nog meststoffen te geven. We gaan richting de tijd dat de plant naar de berging moet en mest geven is dan niet meer nodig of überhaupt verstandig. Het hout moet een beetje afharden en niet weer aan de groei raken voor volgende voorjaar.

  Zelf heb ik geen kuipplanten en ben dus ook niet echt thuis in de meststoffen daarvoor. Dus heb ik het even opgezocht.

  Een meststof die je het hele groeiseizoen kan geven aan je kuipplanten is een meststof met de NPK-verhoudingen 20-20-20. deze meststof wordt ook voor orchideeën gebruikt ( en die heb ik dan weer wél)

  Wil je wat gerichter werken, dan gebruik je de meststoffen zoals hier worden beschreven: http://www.brugmansiatuin.nl/v... Deze site bevat sowieso goede info over de verzorging van Brugmansia.
  _________________________________________________________________________________

  Ik koop mijn meststoffen gewoon via internet en dat kan elke keer ergens anders zijn. Soms verschilt het zelfs per meststof. Is maar net waar die op dat moment het goedkoopst zijn. Ik google dan altijd even naar de meststof en kijk waar ik die het voordeligste aan kan schaffen.

  Bovengenoemde site verkoopt ook meststoffen, zag ik. Alleen worden die niet per post verstuurd. Je moet ze ter plekke ophalen. Nu weet ik niet of je ooit bij Hilvarenbeek in de buurt komt maar dan zou je ze bij Brugmansiatuin op kunnen halen na bestelling; zie deze pagina: http://www.brugmansiatuin.nl/v...
  Vrijdag 22 September 2017 om 12:24
 • Jeannette v. Jeannette v. Als je jonge zaailingen of stekken verpot worden dan kan je beginnen met NPK 10:52:10 meststof. Die meststof stimuleert de vorming van wortels.

  Je begint met het gebruik van deze meststof 2 weken na het oppotten van zaailingen en stekken. Ook dan is de dosering 1gram per liter water. Los de meststof goed op door flink te roeren. Je geeft de planten net zoveel als bij een normale gietbeurt. Dat herhaal je om de 14 dagen in totaal drie keer.

  Ik wens je veel succes met je Brugmansia's! Het zou leuk zijn als je volgend jaar dan een keer laat weten of het allemaal goed gelukt is. Misschien met foto? ;-) :-)
  Vrijdag 22 September 2017 om 12:40
 • marius c. marius c. Dat zal ik zeker doen Jannette..ik ga aan de slag en bedankt voor alles..marius Vrijdag 22 September 2017 om 15:46
 • Jeannette v. Jeannette v. Graag gedaan, Marius! :-) Vrijdag 22 September 2017 om 16:33