Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Arend K.

  • Arend K.Hierbij een foto van een groenblijvende plant die voor zover ik weet niet bloeit. Hij kan wel 1,5 meter hoog worden. Kan iemand mij aan de naam van deze plant helpen?
    Zaterdag 23 September 2017 om 17:49

2 reacties

  • Karel d. Karel d. Euonymus fortunei (misschien 'Sunshine')
    Zaterdag 23 September 2017 om 18:08
  • Audrie D. Audrie D. Dag Arend, je plant is inderdaad een 'kardinaalsmuts' of in het Latijn 'Euonymus fortunei' , een heester afkomstig uit Japan en Korea. Heeft een opgaande groeiwijze en kan gebruikt worden om tegen muren op te klimmen. Je kan hem ook in een bol snoeien, wel regelmatig bijknippen dan. De bloei is onopvallend dus je koopt hem voor zijn blad. Je hebt hem in heel veel soorten ; geel-wilt, geel groen, klein- en grootbladig. Ikzelf heb er 3 verschillende ; Euonymus fortunei 'Silver Queen' die tegen een muur aangroeit. De Euonymus fortunei "gold" die ik dan weer in een bol snoei en de "harlequin" die bij mij als bodembedekker dient. Om de vorm van de struik te behouden kunnen in maart lange scheuten diep teruggesnoeid worden. Bontbladige soorten kunnen ook takken met groene bladeren produceren, Die knip ik er meestal uit.
    Zondag 24 September 2017 om 11:59

1 tuinier vindt dit leuk

  • Riet B. Riet B. Zondag 24 September 2017 om 20:33