MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jesús Amancio D.

Jesús Amancio   Roos 'Rose Gaujard' (Rosa 'Rose Gaujard')

 • Jesús Amancio D.Hybrid Tea
  Categorie: Grootbloemige rozen - Hybrid Tea (Theehybride)
  Familie: Rosaceae

  Tags: Grootbloemige roos, Rosa Rose Gaujard, Rosarium Lottum
  Snoei: in maart-april tot 10 a 15 cm boven de grond terugsnoeien, 6 a 8 takken in open krans staan laten, taknesten wegsnoeien, eventueel in najaar tot 30 a 40 cm terugssnoeien voor verzorgder uiterlijk.

  Rose Gaujard is in 1957 gewonnen door Gaujard. Deze theehybride tot 80-100 cm heeft zeer elegante, fraai gekleurde bloemen in karmijnrood die bedekt zijn met wit. De bloemen zijn groot en gevuld. Krachtige, opgaande en gezonde groei. Rijkbloeiende tuin- en snijroos!
  Standplaats lichtbehoefte
  zon
  - deze plant is geschikt voor aanlevering van snijbloemen
  - geschikt voor gebruik in de vasteplanten border
  - geschikt voor gebruik in rozentuinen of in combinatie met rozen

  Behoort tot de grootbloemige, theehybriden groep
  Grootbloemige rozen onderscheiden zich van de andere rozen,doordat ze slechts 1 of enkele bloemen krijgen aan het eind van de loten. Bij de moderne rassen vervagen de grenzen echter steeds verder. Het indelen in bepaalde groepen gebeurt daardoor vaak willekeurig.
De bloemen van de grootbloemige rozen zijn altijd gevuld en elegant gevormd. Helaas hebben de meeste een zwakke geur. Vanwege het geringe aantal bloemen is het gezamenlijk effect in perken minder indrukwekkend dan dat van de veelbloemige polyantharozen. Voor de échte liefhebber is er echter niets mooiers dan een grote verzameling grootbloemige rozen, van iedere soort 1 of 3 struiken en dan de verzameling met de nieuwste rozen aan te vullen.
  Men plant grootbloemige rassen meestal in groepen in de vaste-plantenborder of tegen een achtergrond decor van struiken. Hun grootste aantrekkingskracht ligt in hun productie van prachtige snijrozen (als het ras voldoende lange stelen heeft). Grootbloemige rozen geven hun eerste en rijkste bloei in juli, daarna bloeien ze regelmatig door tot in oktober, maar veel minder. Deze doorbloei kan sterk van ras tot ras verschillen. Ook de hoogte kan variëren van 60 tot 150 cm.
  Zondag 1 Oktober 2017 om 11:47