MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Hans S.wij hebben een tuin van 5 m breed. er staat een krulwilg van +/- 10 m hoog en daaronder willen we graag rododendron plaatsen. we hebben nog een breedte van 4 m over. hoeveel planten moeten wij dan plaatsen? één, twee, ...? de 'red Jack' vinden wij alvast een mooie plant.
    Zondag 1 Oktober 2017 om 13:18

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Rhodo 'Red Jack' is een langzame groeier maar wordt uiteindelijk vult 1 wel die ruimte op. De eerste paar jaren kunnen er twee staan, maar daarna wordt de ruimte te krap. Misschien een andere plant als aanvulling gebruiken die ook van zure grond houdt? Als je binnen de Ericaceën zoekt vind je vast iets van je gading.

    Zorg in ieder geval dat je zeker weet dat je grond zuur genoeg is voor een Rhododendron, en zeker deze. Een pH-waarde van 5 gemiddeld is prima. Boven pH 5.5. zeker niet aanplanten, dat wordt een teleurstelling. Dan is ze beter thuis in pot met turf als potgrond, evt. gemengd met brekerzand voor de goede afwatering.
    Zondag 1 Oktober 2017 om 13:57
  • Riet B. Riet B. Red Jack, dat is een mooie ! Hij wordt uiteindelijk 3 meter hoog( op 10jaar) maar hij heeft wel zure grond nodig. Schaduw of halfschaduw maar zet hem niet te dicht bij de krulwilg, rodo's wortelen ondiep. Zondag 1 Oktober 2017 om 13:58