Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

7 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Henny, ten eerste welkom bij MijnTuin.org! Die buxus ziet er zeker niet goed uit...
    Kan je duidelijke foto's van de bladeren en struiken plaatsen? Dat doe je in een fotomapje dat je via je profielpagina kan aanmaken. Er kunnen meerdere oorzaken zijn, o.a, voedingsgebrek of schimmel Volutella buxi.
    Zondag 1 Oktober 2017 om 14:51
  • Frank en Saskia D. Frank en Saskia D. Dit is de buxus mot. Einde van uw struik. U kunt hem helemaal terug snoeien maar bij ons ging dat er ook weer aan helaas.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/...

    succes!
    Frank
    Maandag 2 Oktober 2017 om 21:32
  • Jeannette v. Jeannette v. Denk niet dat het buxusmot is, Frank. Dan ziet je struik er beslist heel anders uit...dor, niet oranje. Meest waarschijnlijk is dichtgeslagen grond waardoor voedingsstoffen niet goed worden opgenomen. Hoe dan ook, zonder het haagje van dichtbij te zien valt er niets zinnigs over te zeggen.
    Dinsdag 3 Oktober 2017 om 07:28
  • Kiki B. Kiki B. Ben het met Jeannette eens. Dit lijkt helemaal niet op een aantasting van Buxusmot. Overigens heb ik afgelopen jonge Buxus 2x met succes behandeld tegen Buxusmot met de bekende zeep-spiritus oplossing. Daarna de struikjes afgeknipt. Twee niet afgeknipt. Allen zijn vrij van de mot en lopen weer prima uit. Best kans dat het volgend jaar weer terug komt, maar het middel helpt in ieder geval wel.
    Dinsdag 3 Oktober 2017 om 11:44
  • Jeannette v. Jeannette v. Dat is goed om te horen, Kiki!!
    Woensdag 4 Oktober 2017 om 11:42
  • Frank en Saskia D. Frank en Saskia D. Ha Dames,
    ja, sorry.. te snel en enthousiast gereageerd! Excuus! Wij hadden hier in Sliedrecht wel het euvel met de Buxusmotten. Vele struiken gingen eraan in de buurt.Wat je zegt, ze werden helemaal dor. Wij hebben die van ons helemaal terug geknipt. Weken later kwam er weer nieuw groen aan en hadden we hoop. Echter in no time zat het weer vol met spint (?) en de rupsen. We hebben de struikjes eruit gehaald en weg gedaan, ook in verband met verandering van een dakterras.
    Hoe werkt die zeep-spiritus oplossing Kiki?

    groetjes
    Frank
    Woensdag 4 Oktober 2017 om 19:49
  • Kiki B. Kiki B. Prima dus, zodra je de spinsels van de mot waarneemt dit direct spuiten. En meermaals herhalen ivm de larven. Ik gebruik 2 eetlepels groene zeep op 1 kop spiritus en 1 liter water. Hiermee vernevel ik de struik door en door. Gedurende bewolkte dagen. Aantal dagen daarna nogmaals herhalen. Na aantal weken nogmaals.
    Woensdag 4 Oktober 2017 om 22:43