Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Jitty M.Hoe kan ik het beste niet winterharde vijverplanten in containers de winter door krijgen. Misschien in een bak water vorstvrij in de schuur?
    Zondag 8 Oktober 2017 om 19:51

4 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Sommige planten zoals Pontederia Azurea kan je laten overwinteren door ze in een dieper deel van de vijver te plaatsen. De planten welke je binnenshuis laat overwinteren zullen doorgaans ook voldoende licht nodig hebben wat je bijvoorbeeld kan bereiken in een degelijke aquarium. Bij drijfplanten dien je dan weer voorzichtig te zijn opdat deze niet verbranden door de lampen (bij deze vul je de aquarium halfvol). Het is dus voor iedere plant anders.
    Zondag 8 Oktober 2017 om 21:08
  • Jitty M. Jitty M. Vriendelijk dank. Het betreft Sarracenia flava,gele trompetbekerplant. .Staat voor driekwart in het water aan de rand van de vijver. Gaat hij dood omdat er in de winter geen vliegen bij komen,zowel binnen als buiten? Als ik hem nu in tuinde bij de vijver ingraaf,is dat een optie?
    Maandag 16 Oktober 2017 om 15:44
  • Pascal G. Pascal G. Hij gaat zeker niet dood gaan omdat hij geen vliegen krijgt. Zelf heb ik deze plant niet. Ik zou hem aan een raam, in een niet te koude veranda of serre plaatsen (in pot dan) en dagelijks benevelen. Als je niemand vind welke ervaring heeft met de Sarracenia Flava kan je onderstaande misschien eens lezen?
    http://carnivora.nl/wiki/index...
    Maandag 16 Oktober 2017 om 23:05
  • Jitty M. Jitty M. Heb hem vorig jaar in de vensterbank in de keuken gezet,maar hij ging langzaam dood. Bij een kennis staat hij in het moeras gedeelte van de vijver,daar komt hij ieder jaar terug,sterft dus af maar gaat niet dood. Een moerasgedeelte heb ik niet,vandaar mijn vraag.
    Dinsdag 17 Oktober 2017 om 13:46