Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Flora W.In mijn tuin groeit werkelijk overal bonte gele dovenetel. Ze verstikken alle planten in de buurt. Veelvuldig uittrekken schijnt ze alleen maar sterker te maken. Bestaat er een produkt om ze te bestrjden? Ik heb op eentje wat glyfosaat geprobeerd ( om te weten of dat werkt) maar nee, dat vinden ze geloof ik juist heel fijn.
    Dinsdag 10 Oktober 2017 om 11:46

4 reacties

  • Roos T. Roos T. De meeste planten gaan er dood van.Ik heb het eens met kwastje op winde gebruikt en die was weg.Goed is het natuurlijk niet maar overal gebruiken is natuurlijk niet gezond voor het bodemleven.Alles met zwart plastick lange tijd afdekken is natuurlijk geen optie als het overal zit tussen je planten.
    Dinsdag 10 Oktober 2017 om 13:55
  • Flora W. Flora W. Wat is nou je tip?
    Dinsdag 10 Oktober 2017 om 14:21
  • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Flora, de beste methode is toch wanneer je de plantjes met de hand verwijderd van plekken waar je ze niet wil hebben. Voor zoiets is een drietand harkje prima. Zorg dat je zeker de wortels allemaal meeneemt. Ook het wegnemen van bloemen en zaden in het groeiseizoen is effectief tegen verdere verspreiding van het plantje.

    Op stukken waar verder geen planten staan kan je de bodem gerust afdekken met zwart plastic of lagen krantenpapier waar je dan weer een toplaag van grond over strooit.
    Dinsdag 10 Oktober 2017 om 14:39
  • Roos T. Roos T. De gouden tip heb ik niet voor je,Alles een seizoen afdekken net plastic of karton heb ik ook eens van gehoord bij iemand die zeverblad had,maar erg gezellig om op uit te kijken is dat ook niet.
    Dinsdag 10 Oktober 2017 om 15:14