Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ludo C.Mijn keukenlaurier wordt opgegeten, de schade lijkt op slakkenschade maar ik dacht dat slakken laurier ongemoeid laten? Ik heb dan toch slakkenkorrels gestrooid maar er wordt nog steeds van gegeten, wat kan de oorzaak zijn?
    Zondag 15 Oktober 2017 om 14:18

4 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Zijn het ronde happen uit de bladeren? Dan kan het taxuskever zijn.
    Zondag 15 Oktober 2017 om 14:21
  • Ludo C. Ludo C. Dag Marianne, het zijn inderdaad ronde happen en de laurier staat dicht bij een taxushaagje maar dit staat er prima bij. Kan het dat die taxuskever zich alleen op de laurier richt?
    Zondag 15 Oktober 2017 om 14:40
  • Marianne V. Marianne V. Blijkbaar is het beestje niet kieskeurig : hier eet zij echeveria's, fuchsia's en sedum.Mijn twee taxussen en de haag van de buren staan er idd ook gezond bij! Het is mij een raadsel hoe het beest aan haar ( jawel alleen vrouwtjes naar het schijnt) gekomen is :-(
    Een tiental jaar geleden is het hier begonnen met onverklaarbare happen uit de bladeren van mijn olijf en sedertdien kan ik de populatie alleen onder controle houden met aaltjes. Een onzichtbare vijand bestrijden is moeilijk want de kevers zie ik bijna nooit, tenzij sporadisch een 's nachts in een emmer verdronken exemplaar.meestal merk ik dat ze er nog zijn als de larven weer eens een kuipplant om zeep geholpen hebben.
    Zondag 15 Oktober 2017 om 15:46
  • Pascal G. Pascal G. Dit jaar zijn er wel enorm veel taxuskevers.
    Zondag 15 Oktober 2017 om 21:07