Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mieke   Buxus (Buxus sempervirens)

  • Mieke G.Wij zijn vermoedelijk één van de laatste buxusbezitters die te kampen kregen met de buxusmot. Vorige maand pas....Ben gestart met het behandelen van de plant, om de 14 dagen, maar hoelang ga je er mee door? Wanneer herneem je de behandeling in de lente?
    Vrijdag 20 Oktober 2017 om 17:06

13 reacties

  • Roos T. Roos T. Wij hebben ook motttenvallen opgehangen met een lokstof en daar veel in gevangenNu niets meer.Wel hebben daarvoor ook gespoten 2 maal deze zomer.
    Vrijdag 20 Oktober 2017 om 17:51
  • Mieke G. Mieke G. Dank je wel Roos. Plaats je de vallen het hele jaar door?
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 11:36
  • Roos T. Roos T. ja dat weet ik niet .Denk dat met kou ze niet vliegen zullen.Mischien vind je daar iets over op internet.Ze moeten dus hangen iets boven de buxus en dat hebben wij gedaan op eenijzeren paal die we hadden ,Kan michien met een tonkin stok waarin je gleuf maakt bovenin.
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 16:24
  • Kiki B. Kiki B. Ik heb ze afgelopen zomer , na een flinke aantasting, 2 keer goed bespoten met zeep-spiritus oplossing en vervolgens flink gesnoeid. Het waren nog jonge struiken. Niets meer aan de hand en ze lopen prachtig uit.
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 18:37
  • Roos T. Roos T. Hoe was de verhouding Kiki?Ik spuit wel met 200 l vat.Beter dan insekticide en als dat even effectief i is.
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 19:04
  • Roos T. Roos T. Wij hebben ook buxusvallen hangen en re 10 gevangen,Nu al weken niets meer.
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 19:59
  • de vleeschouwer d. de vleeschouwer d. Als dit allemaal echt niet helpt en hij zou sterven kan je hem vervangen door een Ilex crenata dit is een japanse hulst die als prima vervanger kan dienen voor de buxus hij is wintergroen de blaadjes lijken op de buxus enkel wat vetter . Ik wens je succes met de bestrijding van de meest vervelende mot en hopelijk komt ie er door .
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 21:21
  • I T. I T. Ik had een schimmel in de buxus. Goed bestrijdingsmiddel gekocht in het tuincentrum.Ze lopen nu weer prachtig uit.
    Zaterdag 21 Oktober 2017 om 21:54
  • Kiki B. Kiki B. @Roos Terwan , de ouderwetse verhouding. 1 liter lauw water, 2 eetlepels groene zeep en 1 kop spiritus, zou je aanraden om n jouw geval preventief te spuiten met regelmatige interval. @kristof de vleeschouwer, Ilex crenata hebben we allemaal al geprobeerd , groeit veel stijver dan buxus. @I Tuin, schimmel vereist andere benadering dan de mot.
    Zondag 22 Oktober 2017 om 23:11
  • Roos T. Roos T. Vallen werken in ieder geval,zou ik zeker aanraden .We hebben nu al een tijd niets meer gevangen.Ik weet ook niet hoe lang ze aktief blijven in de herfst en winter.
    Maandag 23 Oktober 2017 om 09:18
  • Mieke G. Mieke G. Hey allemaal bedankt voor de tips en jullie ervaringen. Ben toch meer voorstander om de buxus te redden en te behandelen dan om Ilex te planten. Kan wel een vervanger zijn,maar is toch niet hetzelfde, hé? Kwestie van smaak en goesting, zeker?
    Maandag 23 Oktober 2017 om 11:21
  • Roos T. Roos T. Ik deel je mening Mieke en bovendien heb ik zoveel buxushagen ,vlakken en bollen etc dat ik het niet meer zie zitten opnieuw te beginnen op mijn leeftijd.Ze zijn heel belangrijk in de architektuur van de tuin,Ook in de winter heeft de tuin nog veel structuur door de vormen.
    Maandag 23 Oktober 2017 om 15:00
  • Roos T. Roos T. Kiki bedankt en ja we spuiten al preventief.We hebben nog niets gezien maar bij mijn dochter vonden we de rups,Ze woont naast ons dus hebben we gelijk gespoten,Verder dus de vallen met lokstof met ook gevangen vlinders.Wat ik wel moelijk vond is dat ze nog lang leven en dat doet me toch wat,maar los laten is natuurlijk geen optie.Ik mocht er niets anders in spuiten zodat ze snel zouden sterven zei mijn leverancier waar ik mijn mix 2 koop.Hij adviseert hoveniers en kwekers en weet heel veel van buxus en andere ziekte en plagen in de tuin.Ik koop er ook mijn Mix 2 waarmee ik het gras en hagen mest.Voordat er sprake was van de mot had hij me al verteld dat die op komst was .Ik hoopte nog dat we omdat we in een buiten gebied wonen de dans zouden ontspringen.Ben blij dat de vallen zo goed werken en hoor van mijn hulp dat er bij haar zoon aanzienlijk meer in de val zat.
    Maandag 23 Oktober 2017 om 15:25

1 tuinier vindt dit leuk