Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Wendy K.Ik heb een vraag over kattengras plantjes. Deze heb ik in de zomer in de tuin in de border geplant en ze doen het super goed. Mooi groot geworden met een soort van bloem er in. Nu zou ik graag willen weten of deze winterbestendig zijn en of ze groen blijven. Of gaan ze dood bij lagere temperaturen? Weet iemand hierop een antwoord??
    Vrijdag 27 Oktober 2017 om 10:27

6 reacties

  • Roos T. Roos T. Lees eens op internet ,Waarom een kat gras nodig heeft.
    Vrijdag 27 Oktober 2017 om 10:52
  • Wendy K. Wendy K. Mij is bekend waarom een kat gras nodig heeft. Ik zou graag meer of de plant zelf willen weten en ook wat er in de winter mee gebeurt als ze buiten in de border staan.
    Vrijdag 27 Oktober 2017 om 12:34
  • Marianne V. Marianne V. Voor zover ik terugvind zijn deze planten niet winterhard. Ik heb wel een winterharde papyrus in ons moerasvijvertje staan maar dat is er één die mijn katten blijkbaar niet lusten ( iets waar ik best wel blij om ben :-) ) Het zal dus afwschten worden of ze de winter overleven vrees ik . Succes , je weet maar nooit !!
    Vrijdag 27 Oktober 2017 om 22:16
  • Wendy K. Wendy K. Dank je Marianne voor je reactie. Ik ben benieuwd. Ik kon er zelf niets over terug vinden omdat ze alleen als kamerplant verkocht worden. Maar ze doen het in de tuin zo goed dat ik hoop had dat ze de winter overleven.
    Zaterdag 28 Oktober 2017 om 09:22
  • Riet B. Riet B. Je kan ze opgraven en in een pot zetten en vorstvrij laten overwinteren, bij wijze van experiment kan je een beetje laten staan buiten en zien wat er gebeurt. Niet te vroeg wanhopen in de lente en goed onkruid verwijderen rond de plant.
    Zaterdag 28 Oktober 2017 om 09:45
  • Roos T. Roos T. Ik zou de pot wel ingraven dan of met vorst even binnen zetten.
    Zondag 29 Oktober 2017 om 09:52