MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Lisa, het ziet eruit als een pruimenboompje. Als er evt. stekels aan de stam zitten dan gaat het om een worteluitloper van een oude pruimenboom. Vrijdag 17 November 2017 om 10:03
 • Lisa G. Lisa G. Bedankt Jeannette! Dan denk ik inderdaad dat het dat is. Vrijdag 17 November 2017 om 12:55
 • Lisa G. Lisa G. Heb je misschien een advies wat ik daarmee kan doen? Terugsnoeien of zal deze geen vruchten dragen? Vrijdag 17 November 2017 om 12:57
 • Jeannette v. Jeannette v. Er zullen na verloop van tijd in ieder geval pruimen/pruimpjes aan komen maar hoe lang dat nog duurt is de vraag; dat is niet te voorspellen. Ook is niet te zeggen of ze enigszins smakelijk zijn.

  Staat het boompje op een stam en heeft het meerder vertakkingen? Dan ga ik uit van een benaamde cultivar; een gewone pruim - om welke cultivar het dan gaat is zo niet te zien.
  Is het een lange 'stok' met wat vertakkingen en stekels aan de stam, dan is het een wilde pruim.

  Snoeiadvies kan ik zo niet geven; dan is het belangrijk om de hele boom ter plekke te zien. Kijk eens in je omgeving of er niemand te vinden is die regelmatig fruitbomen snoeit, evt. een hovenier maar dan moet men wel veel ervaring met fruitbomen hebben. Overigens is het een regel dat pruimen pas na de pluk gesnoeid worden. Houd voor dit boompje augustus aan als snoeimaand.
  Zondag 19 November 2017 om 11:53