Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Marika B.Ik heb veel bloemen gehad tot 1 november. Moet ik nu gewoon alvorens te snoeien al de bloemenplantjes laten weg verwelken tot Na februari? Of is opsmuk nu al toegestaan en wat verdord is al wegknippen?
    Ik bedoel vooral de winterharde die terug komen. Graag wat goede raad.
    Zaterdag 25 November 2017 om 16:05

5 reacties

  • Roos T. Roos T. Ik laat alles staan zo ligt de aarde niet open en is wat beschermd tegen dichtslaan met veel regen.In het voorjaar begin ik alles af te knippen.

    Zaterdag 25 November 2017 om 20:41
  • Pascal G. Pascal G. Veel, zo niet de meeste planten kan je nu al opkuisen of terugsnoeien maar, voor anderen kan dit hun einde betekenen. Het zekerste is dus, opkuisen na de winter.
    Zaterdag 25 November 2017 om 22:10
  • Lucia E. Lucia E. ik laat alles staan zoals het is uitgebloeid, de vogels halen uit de uitgebloeide takken/bloemen in de winter nog zoveel voeding en in 't voorjaar ga ik aan de slag, zoals je zegt Pascal, dan ga ik opkuisen. Tuingroet Lucia Eringaard
    Zondag 26 November 2017 om 12:07
  • de J. de J. Sommige mensen willen de natuur zoveel mogelijk zijn gang laten gaan, houden van het wintersilhouet van planten, willen niet dat de grond dichtslaat e.d. Ze nemen vaak het "rommelige" dan voor lief. Andere willen ook 's winters een "nette" tuin. Ook dat kan geen kwaad. Je zult volgend jaar minder slakken hebben. Je ziet in januari of februari de vroegbloeiende bolletjes al mooi op komen. In het voorjaar zit je met veel minder werk, en het dichtslaan van de grond ga je tegen door met een spitriek de grond te verluchten. Ieder zijn meug.
    Vrijdag 1 December 2017 om 07:44
  • Lucia E. Lucia E. ja, dat is een keus hè, diverse vogeltjes met een prachtig verenpakje die in de winter mijn tuin bezoeken en iets te snabbelen vinden vind ik erg leuk, dus we genieten allemaal, wat de keuze ook is.
    Vrijdag 1 December 2017 om 10:01