MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Marie-jose B.In mijn kruidentuin staat knoflookbieslook. Pietepeuterig plantje met paar sprietjes dat maar niet wil groeien. Wie heeft ervaring met dit kruid?
  Zaterdag 13 November 2010 om 11:34

2 reacties

 • Ann V. Ann V. Je vindt wellicht meer info als je zoekt op 'Chinese bieslook' (Allium tuberosum). Over het algemeen is dat een makkelijke plant die niet erg veel eisen stelt aan bodem/standplaats. In een kruidentuin met vooral mediterrane kruiden is de bodem echter vaak net iets te arm en te droog (behalve in november 2010 natuurlijk).

  Zelf heb ik de plant gewoon in de bloemenborder staan, waar de grond wat rijker is, en het een dankbare plant is omdat het bloeit als de rest het wat laat afweten. (En als ik eerlijk ben, vind ik het ook één van de minder smakelijke lookjes, er zijn er een boel die lekkerder zijn...)
  Zondag 14 November 2010 om 00:09
 • Marie-jose B. Marie-jose B. Hallo Ann,
  Bedankt voor je antwoord over knoflookbieslook. Ben begonnen met 'reddingsactie' omdat er nauwelijks meer iets over is van het plantje. Heb het in compostrijke grond in pot geplant en naar binnen gehaald. Heb jij een tip welke lookjes lekkerder zijn. Ik heb wat sprietjes Berglook gekregen die ik uit ga proberen en voor de rest alleen de gewone bieslook.
  Vrijdag 19 November 2010 om 09:19