MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jooske K.Weet iemand wanneer ik mijn rode herfstsalie moet snoeien.
  Ik begin net met een eigen tuin. Had ik het al moeten doen of kan het na de winter ook? En tot hoe ver moet ik hem snoeien?
  Vrijdag 8 December 2017 om 12:14

3 reacties

 • Elizabeth P. Elizabeth P. Deze salie heet ook wel hotlips snoeien kan in april als je zeker weet dat er geen nachtvorst meer komt. Voor de winter dek ik hem altijd toe met bubbeltjes plastic want hij is niet helemaal winterhard. Het is mijn lievelingsplant omdat hij zo uitbundig bloeit en de bloemetjes van rood naar wit verkleuren. De onderste bloemblaadjes zijn op een gegeven moment rood vandaar hotlips denk ik.
  Groeten Elizabeth
  Zaterdag 9 December 2017 om 17:33
 • Elizabeth P. Elizabeth P. Ik snoei hem altijd een beetje op model. Hij kan qua snorien veel hebben. Je kunt er eigenlijk altijd onbeperkt in knippen. Hij herstelt zich heel snel als je per ongeluk iets afbreekt. Zaterdag 9 December 2017 om 17:36
 • Jeannette v. Jeannette v. Nou, om precies te zijn is dit geen Salvia 'Hotlips'. Die ziet er zo uit: http://www.bastin.nl/webwinkel...
  Dit is dan eerder Salvia 'Royal Bumble' of een andere Salvia greggii cv.. De snoeitijd blijft zoals Elizabeth heeft aangegeven, zo rond half april.
  Zondag 10 December 2017 om 13:08