MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Floor v.

 • Floor v.Sinds halverwege dit jaar ben ik verhuisd. In mijn tuin staat deze mooie palmboom (zie foto). Ik zou willen weten of ik voor dit type palmboom bepaalde voorzorgsmaatregelen moet treffen, of dat hij 'wintervast' is. Ik meen te herinneren dat de vorige bewoner me vertelde dat hij doorgaans niets aan deze palm doet in de winter.
  Heb verder geen ervaring met de verzorging van een palmboom (of tuinieren uberhaupt), maar ik ben leergierig en dus erg blij met deze community!
  Zaterdag 9 December 2017 om 21:02

3 reacties

 • Henk V. Henk V. Ik heb dezelfde palm in mijn tuin in Zuid Frankrijk. Daar kan het soms best flink vriezen (- 10). Het gaat altijd goed, maar de droogte en de hitte heeft hem afgelopen jaar geen goed gedaan. Is nu twee meter hoog met zes groene bladeren bovenin en de rest bruin. Toen hij kleiner was heb ik hem weleens ingehoesd in fleesdoek. Je kijkt dan wel steeds tegen een lelijke witte prop aan. Zondag 10 December 2017 om 10:35
 • Jeannette v. Jeannette v. Het is een Trachycarpus fortunei. Zie ook: http://palmvrienden.net/wiki/T... Zondag 10 December 2017 om 12:54
 • Pascal G. Pascal G. Ik pak de onze reeds enkele jaren niet meer in. Hij is ongeveer even hoog, en komt telkens zeer goed uit de winter. Het belangrijkste is dat hij in niet overdreven natte grond staat, liefst een beetje beschut tegen de koude NW wind en de sneeuw laat je best ook niet te lang op de bladeren liggen.
  Als je toch bescherming wil aanbrengen mag deze er enkel omheen net voor tot net na de vorst. Dus op de winterdagen met positieve temperaturen moet de bescherming er telkens af.
  In dit stadium groeien ze ongeveer 20 cm per jaar.
  Zondag 10 December 2017 om 16:11