Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pieter B.Ik heb de roos Rosa 'Schneewittchen' staan in de tuin.
    Wat is de beste wijze om deze te snoeien ?
    Bij voorbaat dank voor de reacties  
    Vrijdag 29 December 2017 om 14:22

6 reacties

  • Hijltje v. Hijltje v. Het hout van de Schneewittchen is wat slungelig. Dus bij de voorjaar-snoei lekker inkorten. Uitgebloeide stengels inkorten, alle 5- blaadjes moeten weg. 2- helft maart, niet eerder., begin april snoeien mag ook nog. Nooit bij vorst of sneeuw. Na de snoei goed bemesten. Dat zorgt voor een krachtige bloei. Organische mest is prima, houd wel rekening ermee dat dat traag werkt. Dus redelijk vroeg op de tuin. iet teveel N (stikstof). Dat doe ik vaak met kippenmest.

    Lavendel laag zich goed combineren. Zorgt voor een redelijke bestrijding van luis en andere insecten. Met een Salvia gaat het ook goed. De Lavendel, Lavendula Augustifolio Hidcote is nogal groot. Bescheidener van lengte is de Lavendula Augustifolio Munstead. Beide soorten lijken behalve de grootte sterk op elkaar. Zoek wel om planten die gestekt zijn. Die zijn mooi breed. De gezaaide exemplaren zijn ranker en ieler. We hebben er weer 200 nodig voor een nieuw perk . De kleinere koop je nu voor rond de € 1, potmaat ongeveer 9cm.. Goede grond en het is een jaartje wachten totdat ze een goed formaat hebben.
    Vrijdag 29 December 2017 om 17:10
  • Roos T. Roos T. Hiltje ik heb er ook veel om de rozenperken zeker wel 100 stuks en snoei ze redelijk kort maar niet als ze teveel verhout zijn wat ondanks goed snoeien toch wel gebeurd hier.Gebruik ook altijd Hidcote.
    Vrijdag 29 December 2017 om 17:42
  • Hijltje v. Hijltje v. Hallo Roos, De Hidcote doet het dus bij jou ook goed. Hij staat bij mij ook bij de andere rozen. Met de tuin in Frankrijk erbij zijn er zo rond de 1100 Hidcotes. Queen Elizabeth, Leonardo da Vinci, Frisia, Nog een paar oude rozen rassen en trosrozen rassen, Ik houd het altijd maar op oude rassen. Die hebben zich zelf bewezen en ze passen het beste in mijn tuin, Tot slot, heb je ervaring met het vermeerderen van de Lavendel?
    Vrijdag 29 December 2017 om 19:55
  • Hijltje v. Hijltje v. Wat ik wel doe met de Lavendel is, als deze te groot wordt, is de hele plant uitnemen en de diepere kuil van nieuwe geschikte grond voorzien. Dan plant ik 10 cm lager en de Lavendel gaat dan gewoon door. Hij maakt op een heleboel stengels weer nieuwe planten die ik dan weer elders kan gebruiken. Wat me ook redelijk goed lukt is niet te oude stengels afleggen. Dat levert ook een heleboel nieuwe planten op.
    Vrijdag 29 December 2017 om 19:58
  • Hijltje v. Hijltje v. Rosa ‘Schneewittchen’ snoeien,. hoe ik het doe:
    In het voorjaar snoeien als het niet te hard meer vriest. Liefst 2e helft maart, begin april. Dat ze al wat uitlopen is niet erg. Snoei op 10 tot 15 cm boven de grond kort boven naar buiten wijzende knoppen. Houd vijf gezonde takken over waarvan het hoogste oog naar buiten staat. Snijd de jongste takken terug op vijf ogen en de oudste takken op zeven ogen. Hierdoor ontstaat een mooi model struik met bloeiende trossen op verschillende hoogten.
    Vrijdag 29 December 2017 om 20:03
  • Roos T. Roos T. Wat een goed idee Hijltje om ze lager te planten zou ik eens kunnen proberen.
    Zaterdag 30 December 2017 om 10:27