Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Van perenbomen is bekend dat ze lastig te verplanten zijn. Als de boom niet meer dan 5 jaar op die plek staat kan je het proberen. Doe dat als het blad er nog niet aan zit en het niet vriest of wanneer de grond erg nat is. Staat ze langer dan 5 jaar op die plek, dan kan je dat beter niet meer doen omdat ze dan moeilijk aanslaan. Wil je de boom toch verplaatsen, zorg dan voor een goede voorbereiding en nazorg op deze manier: https://www.neerlandstuin.nl/a...

    Om de geul op te vullen gebruik je de bovenste 30 cm tuingrond, vermengd met potgrond. Eventueel kan je er nog wat perliet doormengen voor een extra luchtig resultaat, maar nodig is dat niet.

    Wanneer je de boom uiteindelijk verplant kan je Vivimus gebruiken en evt. een handje beendermeel op de bodem strooien. Goed vermengen met de aarde onder in het plantgat en er eerst nog een laag tuinaarde op scheppen zodat de wortels niet direct met het beendermeel in aanraking komen.
    Dinsdag 2 Januari 2018 om 19:07
  • Hans M. Hans M. ok dank je wel, dat is ingrijpender dan ik dacht
    Woensdag 3 Januari 2018 om 13:38
  • Guy K. Guy K. Wanneer verplanten? Bij voorkeur november-december, maar het kan nu in januari ook nog.
    Zondag 7 Januari 2018 om 09:54